Aplikacioni i Google në Android më në fund do t’ju lejojë të fshini 15 minutat e fundit të historisë suaj të kërkimit

19.03.2022

Ky funksion është parë nga The Verge. Google e njoftoi për herë të parë këtë veçori në Google I/O të vitit të kaluar në maj. Ai mbërriti në versionin iOS të aplikacionit Google në korrik dhe kompania tha se do të vijë në aplikacionin Android deri në fund të vitit 2021. Sidoqoftë, kompania me sa […]

Aplikacioni i Google në Android më në fund do t’ju lejojë të fshini 15 minutat e fundit të historisë suaj të kërkimit Foto: Ilustrim

Ky funksion është parë nga The Verge. Google e njoftoi për herë të parë këtë veçori në Google I/O të vitit të kaluar në maj. Ai mbërriti në versionin iOS të aplikacionit Google në korrik dhe kompania tha se do të vijë në aplikacionin Android deri në fund të vitit 2021.

Sidoqoftë, kompania me sa duket e humbi afatin dhe funksioni tani ka filluar të shfaqet. Është ende e paqartë nëse kompania do të zgjerojë funksionin e ngjashëm në versionin në internet apo jo pasi kompania njoftoi veçorinë vetëm për aplikacionet Android dhe iOS.

Si funksionon funksioni “fshirja e historisë së kërkimit të 15 minutave të fundit”.

Siç nënkupton edhe emri, veçoria “fshini historinë e kërkimit të 15 minutave të fundit” fshin historinë e kërkimit të 15 minutave të fundit. Rekordi i mbetur i kërkimit mbetet, përveç nëse përdoruesi e ka fshirë manualisht ose nuk e ka vendosur në fshirjen automatike pas një intervali të caktuar.

Si ta përdorni këtë veçori në Android, iPhone dhe iPad:
• Hapni aplikacionin Google në pajisjen tuaj;
• Prekni ikonën e profilit tuaj në këndin e sipërm djathtas;
• Klikoni në “Fshi 15 minutat e fundit”.