Aplikacioni Health i Samsung me veçori të re për monitorimin e marrjes së ilaçeve

22.12.2023

Aplikacioni Health i Samsung u bë edhe më i dobishëm falë një veçorie të re. Përditësimi i ri për Health sjell një veçori shumë të dobishme të fokusuar në marrjen e ilaçeve dhe rimbushjen e furnizimeve. Përdoruesi mund të aktivizojë njoftimet për marrjen e barnave në një kohë të caktuar, por edhe të marrë kujtime […]

Aplikacioni Health i Samsung me veçori të re për monitorimin e marrjes së ilaçeve Foto: Ilustrim

Aplikacioni Health i Samsung u bë edhe më i dobishëm falë një veçorie të re.

Përditësimi i ri për Health sjell një veçori shumë të dobishme të fokusuar në marrjen e ilaçeve dhe rimbushjen e furnizimeve. Përdoruesi mund të aktivizojë njoftimet për marrjen e barnave në një kohë të caktuar, por edhe të marrë kujtime kur duhet të kërkojë furnizime të reja nga mjeku i tij.

Kur një ilaç i ri futet në aplikacion, është e mundur të regjistrohet forma dhe ngjyra e pilulës, informacioni nga doza e përshkruar dhe koha e saktë për të marrë ilaçin.

Mjeti i ri, i cili është bërë rival i aplikacionit GoodRx dhe Apple Medication, do të ofrojë informacion në lidhje me përdorimin e ilaçit dhe efektet anësore të mundshme, duke përfshirë paralajmërime për kundërindikacionet e mundshme.

Samsung thotë se informacioni në aplikacion bazohet në prova dhe përmbajtje të licencuara nga Elsevier, një kompani e specializuar në përmbajtje mjekësore.

Për të filluar përdorimin e mjetit të ri të gjurmimit të ilaçeve kur të arrijë përditësimi i aplikacionit, kërkohet një telefon inteligjent me Android 8.0 ose më të lartë, si dhe një përmirësim i aplikacionit Samsung Health në versionin 6.26 ose më të lartë.

Disponueshmëria e funksionit mund të varet gjithashtu nga pajisja.