Amazon lanson “Astro”, robotin e saj të parë shtëpiak – mund të kontrollohet nga distanca, edhe kur nuk jeni në shtëpi

01.10.2021

Kompania tha se mund të kontrollohet nga distanca kur nuk jeni në shtëpi, për të kontrolluar kafshët shtëpiake, njerëzit ose sigurinë në shtëpi. Gjithashtu mund të patrullojë një shtëpi automatikisht dhe t’u dërgojë pronarëve një njoftim nëse zbulon diçka të pazakontë. Amazon tha se ishte më shumë se “Alexa me rrota” dhe ishte programuar me […]

Amazon lanson “Astro”, robotin e saj të parë shtëpiak – mund të kontrollohet nga distanca, edhe kur nuk jeni në shtëpi Foto: Ilustrim

Kompania tha se mund të kontrollohet nga distanca kur nuk jeni në shtëpi, për të kontrolluar kafshët shtëpiake, njerëzit ose sigurinë në shtëpi.

Gjithashtu mund të patrullojë një shtëpi automatikisht dhe t’u dërgojë pronarëve një njoftim nëse zbulon diçka të pazakontë.

Amazon tha se ishte më shumë se “Alexa me rrota” dhe ishte programuar me një sërë lëvizjesh dhe shprehjesh për t’i dhënë asaj personalitet.

Ajo demonstroi se i kërkonte Astro -s të “beatbox” – dhe roboti goditi kokën dhe bëri shprehje ndërsa luante ritme hip -hop.

Amazon ishte gjithashtu i prirur të parandalonte shqetësimet e privatësisë.

Ai tha se Astro mund të vendoset me zona “jashtë kufijve”, kështu që nuk mund të hyjë në zona të caktuara, ose mund të vendoset në “mos shqetëso”. Ai gjithashtu përmban butona për të fikur kamerat dhe mikrofonat – megjithëse humbet aftësinë e tij për të lëvizur kur ato janë të fikura.

Roboti i vogël vjen gjithashtu i pajisur me një kamerë “periskopike” të zgjerueshme që del nga koka e tij. Amazon tregoi një shembull të përdorimit të tij për të kontrolluar nëse një pllakë me gaz ishte lënë pas daljes nga shtëpia.

Gjiganti i teknologjisë dhe shitjes me pakicë sugjeroi që roboti 999.99 dollarë (740 £) mund të jetë një ndihmë për të moshuarit.

Gjiganti i teknologjisë dhe shitjes me pakicë sugjeroi që roboti 999.99 dollarë (740 £) mund të jetë një ndihmë për të moshuarit.

“Astro është një veprim i guximshëm nga Amazon, por një hap logjik duke pasur parasysh ekspertizën e tij në robotë dhe dëshirën për t’u integruar më shumë në jetën e përditshme të konsumatorëve,” tha Ben

Wood, analist kryesor në CCS Insight.

Ndryshe nga disa rivalë, Amazon “është i gatshëm të sjellë produkte shumë eksperimentale në treg” dhe të shohë se si reagojnë klientët, tha ai.

“Ofrimi i produkteve që ngjajnë me diçka nga një roman fantastiko -shkencor e pozicionon Amazon si një kompani novatore në sytë e konsumatorëve dhe investitorëve,” tha ai.

Roboti do të dërgohet më vonë këtë vit, tha Amazon – por vetëm në SHBA. Dhe pas fillimit, të kufizuar, çmimi i tij do të shkojë deri në 1,449.99 dollarë, tha ai.

“Unë besoj se roboti Astro do të shitet brenda pak minutash kur të bëhet i disponueshëm në tregun amerikan,” tha Wood. “Thjesht jam i mërzitur se nuk do të transportohet në Mbretërinë e Bashkuar në të ardhmen e parashikueshme.”

Amazon dëshiron një pjesë të tregut të robotikës, duke thënë me guxim se beson se të gjitha shtëpitë do të kenë një në pesë deri në 10 vjet.