6 produkte teknologjike që nuk duhej të ishin shpikur kurrë

Gjatë gjithë kohës kompanitë kanë ide të reja për produkte të ndryshme teknologjike dhe ndonjëherë ato I hedhin këto produkte pa I testuar mjaftueshëm dhe ato fillojnë të tregojnë probleme të ndryshme.

16.12.2021 / Teknologji

6 produkte teknologjike që nuk duhej të ishin shpikur kurrë
Foto: Ilustrim

Por ka dhe produkte që nuk duhej të ishin krijuar. Në këtë artikull do të gjeni disa prej tyre dhe arsyen pse ato janë kaq problematike.

  • Skanimi i fytyrës

Në fillim skanimi I fytyrës ishte diçka që shihej vetëm në filmat fantashkencor. Tani ajo është një nga mënyrat për të hapur telefonat tanë dhe ka shumë përdorime të tjera për sigurinë. Mirëpo, skanimi i fytyrës, sidomos ai 2D, mund të manipulohet shumë lehtë. Kompani të ndryshme mendojnë se këto mënyra sigurie janë një rrezik  idhe duhet të dalin jashtë përdorimit.


  • Juicero

Jucerio ishte një shtrydhëse e re me WiFi. Çdo mëngjes në tavolinë do të kishit lëng frutash të freskët të sapo shtrydhur. Në përgjithësi ishte një produkt i mirë deri sa Bloomerang shkruajti një artikull për të, ku thuhej se paketat e vogla mund të shtrydheshin lehtë me duar. Pasi njerëzit e lexuan këtë artikull, shitjet e  Juicero ranë shumë dhe paketat e lëngjeve u nxorën jashtë përdorimit.

  • Deepfake 

Deepfake është një lloj inteligjence artificiale që përdorët për të krijuar imazhe, audio dhe video të njëjta pa leje. Përdorimi më i shumtë i ksaj teknologjie bëhet për të kopjuar njerëzit e famshëm për t’u përcjellë njerëzve një mesazh specifik. Fuqia e tyre është shumë e madhe dhe në duart e gabuara mund të shkaktojë dëme të mëdha.

  • Monitorët smart të bebeve

Monitorët e bebeve duken një ide e mirë si fillim. Thjesht lidheni me WiFi nëpërmjet një aplikacioni dhe mund të vëzhgoni fëmijët në çdo moment. Por nuk do të ishte e këndshme për asnjë prindër që të dëgjojnë një zë të panjohur që vjen nga dhoma e fëmijëve të tyre. Këta monitora janë shumë të lehtë për t’u hakuar dhe bebet tuaja mund të jenë gjithmonë në vëzhgim.

Votimi elektronik

Votimi elektronik duket si një ide shumë e mirë dhe praktike. Njerëzit nuk duhet të mbajnë radhë për të votuar dhe numërimi I votave mund të bëhet shumë herë më shpejte. Edhe pse është shumë praktike njerëzit nuk kanë besim, ata mendojnë se vota e tyre mund të ndryshojë. Gjithashtu ato mund të hakohen lehtë.

  • Google glass

Google Glass ishin një palë syzesh që dolën në treg në 2013 nga Google. Ato nuk ishin syze dosido, por ishin syze inteligjente. Xhamat e saj ishin një ekran që mund të kontrollohej me zë. Ato kishin një kamera e cila mund të bënte foto dhe video dhe kishte një pjesë të ekranit të cilin mund ta kontrollonit me prekje. Në përgjithësi ishin një produkt i mirë por kishte shumë probleme sigurie dhe privatësie. Në 2015 Google i hoqi syzet si ide.

Teknologjia na ndihmon dhe na I bën jetët më të lehta, por çdo ditë njerëzit po krijojnë produkte të reja, disa të mrekullueshme dhe disa jo. E ardhmja e teknologjisë do të jetë shumë interesante dhe inteligjenca artificiale qëndron në majë të saj.

Mundësi e mirë pune, Fabrika e Mobileve “TE NASERI” kërkon 50 punëtorë!

Fabrika e Mobileve ”Te Naseri” e cila gjendet në Zonën Industriale në Shirokë me një eksperiencë të gjatë në prodhimin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *