Ta pastrojmë Kosovën: Komuna e Suharekës në 2 muajt e fundit nuk i raportoi gjobat për ndotësit e mjedisit

15.03.2021 / Suhareka

Ta pastrojmë Kosovën: Komuna e Suharekës në 2 muajt e fundit nuk i raportoi gjobat për ndotësit e mjedisit
Foto: Ilustrim

Ta Pastrojmë Kosovën ka vazhduar monitorimin e zbatimit të Udhëzimit Administrativ për Gjoba Mandatore nga inspektorët komunal mjedisor për shqiptimin e gjobave për ndotësit e mjedisit.

Bazuar në të dhënat e monitorimit rezulton se gjatë këtyre muajve janar dhe shkurt 2021, janë shqiptuar gjithsej  6 gjoba mandatore.

Komunat që kanë shqiptuar gjoba janë, Istogu (dy gjoba mandatore), komuna e Shtimes (3 gjoba mandatore) si dhe komuna e Lipjanit (1 gjobë mandatore dhe 1 fletparaqitje për gjykatë).


Komunat, Obiliq, Vushtrri, Ferizaj, Viti, Kamenicë, Kaçanik, Hani i Elezit, Prizren, Pejë, Gjakovë, Rahovec, Deçan, Drenas, nuk kanë shqiptuar asnjë gjobë mandatore për ndotësit e mjedisit.

“Komunat, Prishtinë, Fushë Kosovë, Skënderaj, Podujevë, Mitrovicë, Gjilan, Klinë, Junik, Suharekë dhe Malishevë nuk kanë raportuar fare. Përkundër komunikimit që kemi pasur me isnpektorët komunal dhe personat tjerë sipas autorizimeve që kemi marrë nga vet komunat në fjalë, nuk kemi marrë asnjë raport prej tyre”, thuhet nga Let’s Do It Kosova.

Rikujtojmë se për 4 muajt (nëntor-dhjetor, viti 2019) dhe (janar-shkurt, viti 2020), Komuna e Suharekës kishte shqiptuar 5 gjoba për ndotësit e mjedisit.

KOMENTE0

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *