Sulmet në Vjenë, 15 persona të arrestuar deri më tani, njëri nga Suhareka

Në fjalimin e tij në Këshillin Kombëtar, Ministri i Brendshëm Nehammer foli për 15 arrestimet – ku deri më tani 14 ishin të njohur zyrtarisht.

Tetë nga 15 të arrestuarit pas sulmit terrorist në Vjenë janë dënuar tashmë për krime të ndryshme. Siç tha Ministri i Brendshëm Karl Nehammer (ÖVP) në një konferencë shtypi të Mërkurën, katër prej tyre u dënuan për vepra terroriste, dy për krime të ndryshme të dhunshme dhe dy për vrasje në Linz.

Përveç Zvicrës, një nga pistat e hetimit “që lidhet drejtpërdrejt me autorin e vrasjeve” çon në një vend tjetër. Masat policore aktualisht janë duke u zhvilluar atje. Kjo u deklarua nga Ministri i Brendshëm Karl Nehammer (ÖVP) dhe Drejtori i Përgjithshëm për Sigurinë Publike, Franz Ruf, në një konferencë shtypi të Enjten.

Përveç kësaj, dy zyrtarë të Europolit u dërguan në Vjenë. Ata do të mbështesnin autoritetet lokale në bashkëpunimin ndërkombëtar.

AUSTRIA tani ka dosjen e atyre të dyshuarve që janë midis 15 arrestimeve gjatë sulmeve terroriste në lidhje me hetimet për terrorin në Vjenë. Njëri nga të dyshuarit thuhet se kishte shkuar në Sllovaki me vrasësin e Vjenës Kjutim F. në korrik të vitit 2020 për të marrë municionin. Ky është 21-vjeçari Burak K .. Ai u njoh me vrasësin në një klub futbolli dhe donte të shkonte në luftën e IS me të. Ai u burgos për 21 muaj.

Sipas informacionit nga AUSTRIA, të dyshuarit e tjerë janë midis 16 dhe 28 vjeç. Shumica e tyre jetonin në Vjenë, dy të dyshuar kishin vendbanimin e tyre në Shën Pölten, njëri në Mödling.

Sipas mediave austriake tre nga 15 të arrestuarit janë me origjinë shqiptare, ku njëri prej tyre është nga fshati Reçan i Komunës së Suharekës A.F. 21 vjeçar.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.