Statistikat e Arsimit 2020/2021 në Suharekë, ky është numri i nxënësve dhe i mësimdhënësve

Statistikat e Arsimit 2020/2021 në Suharekë, ky është numri i nxënësve dhe i mësimdhënësve
Fisnik Sadiku

14.07.2021 / Suhareka

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) kanë publikuar “Statistikat e Arsimit, 2020/2021”

Ky publikim ofron informata statistikore për parashkollorë, arsimin fillor dhe të mesëm të ulët, arsimin e mesëm të lartë, arsimin special, si dhe informata statistikore për arsimin universitar për sektorin publik dhe privat.

Sipas këtyre statistikave figuron që numri i nxënësve sipas gjinisë në arsimin publik në Komunën e Suharekës është 10,203 ku prej tyre 5,341 janë meshkuj dhe 4,862 femra.

Ndërsa numri i mësimdhënësve në të gjitha nivelet është 809, ku prej tyre 10 janë në nivelin parashkollor, 623 në atë parafillor dhe të mesëm të ulët dhe 176 mësimdhënës në nivelin e mesëm, shkruan SuharekaOnline.

LEXO EDHE:  Situata me zjarre, ministri Mehaj qëndron në Suharekë
 #MeshkujFemraTotal
Suharekë524597
Numri i fëmijëve në arsimin parashkollor 0 deri < 5 vjeç
 #MeshkujFemraTotal
Suharekë338314652
Numri i fëmijëve në arsimin parafillor 5 deri 6 vjeç
 #MeshkujFemraTotal
Suharekë3,8623,5047,366
Nr. i nxënësve në arsimin fillor-mesëm të ulët

Nr. i nxënësve në arsimin fillor-mesëm të ulët

 #MeshkujFemraTotal
Suharekë1,0899992,088
Numri i nxënësve në arsimin e mesëm të lartë
 #MeshkujFemraTotal
Suharekë5,3414,86210,203
Numri i nxënësve në institucionet publike parauniversitare
 SuharekëNr. nxënësve
Klasa I786
Klasa II799
Klasa III877
Klasa IV857
Klasa V784
Klasa VI802
Klasa VII826
Klasa VIII794
Klasa IX841
TOTAL7366
Numri i nxënësve sipas klasave
SuharekëNr. nxënësve
Klasa X683
Klasa XI675
Klasa XII730
TOTAL2088
Numri i nxënësve sipas klasave
SuharekëShkolla ProfesionaleGjimnaz
Meshkuj771318
Femra444555
Total1,215873
Numri i nxënësve në shkolla profesionale dhe gjimnaze
SuharekëFemraMeshkujTotal
Parashkollor1010
Paraf.fillor dhe i mesëm i ulët350273623
I Mesëm i lartë70106176
Mësimdhënësit sipas niveleve

Nga tani në Physio Cure Clinic edhe trajtim i rrudhave, pikave të zeza dhe gjithçka për fytyrën tuaj

Pastrimi i fytyrës shërben për mirëmbajtjen e shëndetit të lëkures, kryerjen normale të funksioneve të qelizave si dhe ndriçimin e...

Lexo më shumë

Të fundit