Për 7 ditë në Suharekë, 32 raste pozitive me COVID-19 dhe një viktimë

Nga java në javë numri i të infektuarve me COVID-19 po ndryshon, andaj edhe po bëhet kategorizimi i ri i komunave në bazë të rrezikshmërisë së përhapjës së këtij infeksioni.

Edhe në Komunën e Suharekës këtë javë numri i të infektuarve ka ndryshuar nga ai i javës së kaluar, ku janë raportuar një numër i konsiderueshëm i të infekuarve me COVID-19, të cilët kryesisht kanë qenë me vendbanime në Suharekë, Samadraxhë, Peqan, Gjinoc, Mushtisht e fshatra të tjerë.

Mirëpo, krahasuar me javën e kaluar ku situata me pandeminë COVID-19 ishte më e rënduar, këtë javë Komuna e Suharekës ishte në një situatë më të lehtësuar e këtë po e dëshmon numri më i vogël i të infektuarve, poashtu edhe kategorizimi nga zona e kuqe në atë të gjelbër.

Gjatë kësaj jave, duke filluar nga 07 deri më 13 shkurt në Komunën e Suharekës në bazë të raportimeve ditore të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike në Kosovë bëhet e ditur se janë identifikuar 32 raste të reja me COVID-19 dhe është regjistruar një viktimë e moshës 58 vjeç, shkruan SuharekaOnline.

Me datë 9 dhe 13 shkurt në Komunën e Suharekës nga IKSHPK-ja nuk është identifikuar asnjë rast pozitiv.

Ndërsa me datë 11 shkurt janë regjistruar 10 raste pozitive, numër ky rekord brenda një jave.

DataRastet pozitiveViktima
07 shkurt, 202130
08 shkurt, 202141 (61 vjeç)
09 shkurt, 202100
10 shkurt, 202161 (58 vjeç)
11 shkurt, 2021100
12 shkurt, 202190
13 shkurt, 202100
Gjithsej321
RAPORTO