Nuk ndalet Serbia, emëron Branimir Stojanoviç kryetar të Komunës së Suharekës

Ish Zëvendës Kryeministri i Kosovës, dhe më pas Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Ekonomisë së Serbisë, Branimir Stojanović, u emërua President i Autoritetit të Përkohshëm të Komunës së Suharekës me vendim të Qeverisë së Serbisë.

Vendimi për emërimin e Branimir Stojanoviç u mor më 24 dhjetor dhe u botua në Gazetën Zyrtare shkruan SuharekaOnline.

Ish-nënkryeministri i Kosovës, më parë ishte një nga anëtarët më të ekspozuar të listës Srpska deri në zgjedhjet parlamentare të Kosovës në 2017, pas së cilës ai nuk ishte më aq i dukshëm për publikun.

Ishte spekuluar se ai ishte margjinalizuar nga lista serbe pikërisht nga vullneti politik nga Beogradi.

Ai më parë ka mbajtur pozicionin e Sekretarit të Shtetit në Ministrinë e Ekonomisë nga janari 2018.

RAPORTO