Në mesin e 22 kandidatëve dhe atij për kryeministër nga Suhareka, Salih Zyba më i votuari

Komsioni Qendror i Zgjedhjeve tashmë ka përfunduar numrimin e të gjitha votave të rregullta të subjekteve politike.

Gjatë ditës së martë ky institucion ka filluar publikimin e formularëve për qendrat e votimit nëpër komuna.

Siç mëson SuharekaOnline kandidati për deputet nga Lëvizja Vetëvendosje, Salih Zyba është më i votuari nga 22 kandidatët e partive politike nga Suhareka.

Dhe jo vetëm kaq. Në Komunën e Suharekës, Zyba ka marr vota më shumë se edhe vet kandidati i PDK’së për kryeministër nga Peqani, Enver Hoxhaj.

Nga votat e rregullta në Komunën e Suharekës, Salih Zyba ka marr gjithsje 4129 sosh, që rezulton të jetë kandidati më i votuar.

VendiVota
Gjimnaz654
Mushtisht298
Studencan240
Greikoc233
Samadraxhe213
Bukosh199
Dubrave197
Sopije180
Bllace159
Vraniq149
Peqan119
Semetisht119
Savrove114
Leshan113
Budakove110
Gjinoc108
Skender Luarasi106
Terrnje88
Reqan85
Sllapuzhan83
Reshtan82
Duhel77
Mohlan70
Neperbisht60
Nishor55
Doberdelan50
Gelance47
Shiroke44
Maqiteve30
Krushice16
Javor12
Greiçec11
Stravuqin8
TOTAL4129

Kujtojmë se për herë të parë Lëvizja Vetëvendosje dega në Suharekë nën udhëheqjen e Salih Zybës ka dal partia fituese me 37.54% të votave të rregullta.

RAPORTO