Mungojnë të pandehurit, shtyhet për kohë të pacaktuar gjykimi për sulm në një lokal në Duhël

Mungojnë të pandehurit, shtyhet për kohë të pacaktuar gjykimi për sulm në një lokal në Duhël
Herolind Bytyçi

07.07.2020 / Suhareka

Ka dështuar të mbahet shqyrtimi gjyqësor i paraparë për të hënën, në Gjykatën Themelore në Prizren, dega në Suharekë, ndaj të pandehurve për sulm, A. R, T. R, L. R, A. S dhe V. H.

Shkak për mos mbajtjen e seancës ishte mungesa e pesë të pandehurve, ku nga shkresat e lëndës rezulton se të akuzuarit për datën e seancës janë njoftuar me anë të procesverbalit të seancës së mëparshme, por mungesën nuk e kanë arsyetuar.

Sipas dispozitivit të parë të aktakuzës, të pandehurit A. R, T. R dhe L. R, me 1 korrik 2019, në fshatin Duhël, më saktësisht në lokalin  Muzikë Live “Alkatrazë”, kishin kërkuar nga pronari i këtij lokali, i pandehuri A. S, që ta ulë zërin e lartë të muzikës, pasi kjo zhurmë i pengonte në restorantin e tyre familjar “Doni-1”  dhe meqenëse nuk ishin marrë vesh për këtë çështje, tre të pandehurit  kishin filluar të grushtonin të pandehurit tjerë A. S dhe V. H, ku disa persona të pranishëm aty kishin ndërhyrë dhe i kishin ndarë, e më  të të pandehurit e parë ishin larguar nga vendi i ngjarjes.

Tutje sipas dispozitivit të dytë të aktakuzës, A. S dhe V. H akuzohen se me datë, orë dhe vendin e përshkruar si në dizpozitivin e parë, në lokalin e tyre, duke përdorur forcën fizike i kishin sulmuar fizikisht duke i grushtuar të pandehurit A. R, T.R dhe L. R, pasi që këta tre të fundit paraprakisht kishin kërkuar nga ata që të ulin zërin e lartë të muzikës. /BetimipërDejtësi

RAPORTO