Muharremaj tregon për masat e ndërmarra për fillimin e vitit të ri shkollor 2020/2021

Gjatë një aktiviteti me të rinjët e qytetit të Suharekës, kryetari i Komunës së Suharekës, Bali Muharremaj, në një prononcim për SuharekaOnline ka bërë të ditur masat që janë ndërmarrë lidhur me fillimin e procesit mësimor, ndërtimin e çerdhes ku edhe ka premtuar edhe ndërtimin e një shkolle të re në fshatin Greikoc.

Muharremaj ka bërë të ditur se Komuna e Suharekës ka qenë e gatshme për fillimin e vitit të ri shkollor qysh më datën 1 shtator në të gjitha shkollat e Suharekës.

“Të enjten ka mbajtur takim task-forca e arsimit ku është dakorduar që faza e parë të fillojë me 14 shtator dhe faza e dytë me 21 shtator” ka shtuar ai.

Ndërsa sa i përket masave mbrojtëse Muharremaj tha se në bazë të vendimeve nga ministria fjalën kryesore do ta ketë drejtoria e arsimit.

I pyetur për testimin e mësimdhënësve kryetari Muharremaj tregon se në bazë të marrëveshjes me IKSHPK-në kemi kërkuar nga shkollat që pesë mësimdhënës me vetdëshirë të testohen mirëpo nuk ka pasur kërkesa nga ana e tyre.

Egzon Sadikaj nga Sopija është diagnostifikuar me kancer dhe ka nevojë për ndihmën tuaj

Të nderuar njerëz të vullnetit të mirë, i riu Egzon Sadikaj nga fshati Sopijë e Suharekës është diagnostifikuar me kancer. Shërimi i tij kërkon trajtim jashtë shtetit të Kosovës.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.