Aktuale

Muharremaj: Fati i të pagjeturve, troket ende për drejtësinë e atyre që mungojnë në Komunën e Suharekës dhe kudo në Kosovë

Foto: Ilustrim

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Personave të Pagjetur ose të Zhdukur që kësaj radhe vjen me moton “20 vjet pritje, dhimbje dhe krenari”.

Për të kujtuar personat e zhdukur që nga koha e luftës në Kosovë, sot do të organizohen disa aktivitete.

Do të bëhen homazhe tek memoriali i personave të zhdukur para Kuvendit të Kosovës si dhe do të mbahet marshi për të pagjeturit në sheshet e Prishtinës.

Gjithashtu, do të promovohet libri “Të jetosh më kujtimet e të pagjeturve” me rrëfimet e familjarëve të personave të pagjetur.

Cineplexx organizon eventin Family Night me çmim special të biletave

Cineplexx sjell premierën e filmit Playing with Fire, për të cilin do të organizojë një event Family Night në të dy kinematë.

20 vjet pas luftës, vazhdojnë të jenë të zhdukur mbi 1500 persona, fati i të cilëve nuk është ndriçuar ende.

Dhimbjën më familjarët e të pagjeturve e ndanë shumë krerë instuticional, komunal e qytetarë të Kosovës.

Edhe kryetari i komunës se Suharekës, Bali Muharremaj i kujton personat e zhdukur, duke shpreh dhimbje dhe shprehet se të gjithë duhet të bëhemi bashkë më një zë , për ta zbardhur të vërtetën e një krimi që na e shpalos kujtesën dhe na shton pikëllimin.

Postimi i plotë:

“Ata na mungojnë gjithmonë. 
Në ditët, muajt dhe vitet, e kemi bashkë brengën e cila na përcjellë viteve me radhë.

Dhimbja shtohet edhe më tepër, kur shohim që familjet e tyre ende e kërkojnë të vërtetën dhe drejtësinë për ta.

Në ditën ndërkombëtare për personat e zhdukur, ne bëhemi bashkë në thirrje me një zë, për ta zbardhur të vërtetën e një krimi që na e shpalos kujtesën dhe na shton pikëllimin.

Fati i të pagjeturve, troket ende për drejtësinë e atyre që mungojnë në Komunën e Suharekës dhe kudo në Kosovë.”

Bali Muharremaj