Ka filluar identifikimi i mërgimtarëve që erdhën nga Italia në Suharekë

Ka filluar identifikimi i mërgimtarëve që erdhën nga Italia në Suharekë
Herolind Bytyçi

17.03.2020 / Suhareka

Ditë më parë SuharekaOnline kishte raportuar se mbi 50 qytetarë të Suharekës që jetojnë në Itali kanë ardhur në Suharekë ditëve të fundit.

Në periudhën kohore prej 22 shkurt-5 mars22 persona nga Theranda kanë hyrë në pikën kufitare në Vërmicë të ardhur nga Italia kishte deklaruar Drejtori Komunal për Shëndetësi në Prizren, Visar Shehu për SuharekaOnline.

E mbi 30 është raportuar që kanë ardhur përmes rrugëve ajrore. E për identifikimin e këtyre qytetarëve dhe parandalimin e përhapjes së koronavirus covid-19 drejtori i QKMF-së në Suharekë, Salih Bytyçi ka thënë se deri të hënën paradite kanë rënë në kontakt me 37 mërgimtarë, të cilëve u është rekomanduar të vetizolohen në shtëpitë e tyre.

Si masë tjetër Dr.Salih Bytyçi ka thënë se në objektin e QKMF-së është bërë edhe ndarja e disa dhomave në rast se paraqitet ndonjë person me koronavirus.

Gjithashtu Komuna e Suharekës ka kërkuar nga kryetarët e fshatrave që të bëjnë identifikimin e personave që kanë ardhur nga vendet me rrezik të lartë.

Të martën Komuna e Suharekës në bashkëpunim me disa nga bizneset lokale kanë filluar aksionin për dezinfektimin e të gjitha rrugëve në qytet dhe në të gjitha fshatrat e qytetit.

60 mijë litra solucion dezinfektues do të shpërndahen në të gjitha rrugët e qytetit dhe fshatrave të Suharekës” ka bërë të ditur Drejtori i Shërbimeve Publike, Enver Shabani për SuharekaOnline.

Ai ka shtuar se ky aksion është falë ndihmës së kompanisë Frutex, AgroKosova Holding, Solid dhe së bashku me zjarrfikësit po bëhet shpërndarja e dezinfektuesit me bazë klori.

RAPORTO