“Jeta triumfon”, rreth 40 fëmijë kanë ardhur në jetë brenda një muaji në Komunën e Suharekës

Edhe pse në një periudhë të vështirë për të gjithë sistemin shëndetësor për shkak të situatës së epidemisë së shkaktuar nga COVID-19, jeta triumfon.

Që nga data 13 mars kur edhe ka filluar zyrtarisht lufta me pandeminë në Kosovë, këto 47 ditë kanë qenë të pazakonta në qytetin e Suharekës, por nuk duhet neglizhuar faktin se veçmas një rasti të një viktime nga covid-19 nga Suhareka, kanë lindur rreth 40 bebe në Komunën e Suharekë, prej të cilave 2 bebe në maternitetin në QKMF-së në Suharekë.

Ndërsa bebe nga Suhareka por që kanë lindur në Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit janë rreth 40 kjo në bazë të dhënave dhe krahasuar me periudhën e njëjtë të viteve të kaluara.

Nuk duhet harruar edhe shifrat e rasteve që lindjet janë kryer në spitale private por ende nuk ka të dhëna zyrtare për to.

Shifrat për QKMF e Suharekës i ka treguar Drejtoresha për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Komunën e Suharekës, Dr.Sale Bytyqi, ndërsa për ato të Spitalit të Përgjithshëm janë konfirmuar të përafërta për shkak të situatës së krijuar.

Drejtoresha për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Komunën e Suharekës, Dr.Sale Bytyqi, për SuharekaOnline ka thënë se këto shifra na rikthejnë në vëmendje se pavarësisht situatës së vështirë nga pandemia e koronavirusit, jeta vazhdon.

*Lindje në Komunën e Suharekës gjatë vitit 2019:

Janar43
Shkurt28
Mars42
Prill49
Maj51
Qershor49
Korrik53
Gusht39
Shtator47
Tetor44
Nëntor41
Dhjetor45
Totali531

RAPORTO