Frutex rrit eksportin për 20% gjatë pandemisë

Kriza ekonomike e shkaktuar nga pandemia me virusin COVID-19, ka ndikuar në rënien e shitjeve në tregun e Kosovës edhe me produktet e prodhuara në Frutex , por kjo rënie në tregun vendor është kompensuar nga rritja e eksportit.

Ne periudhën Janar- Korrik të këtij viti, Frutex ka pasur një rritje prej 20% në eksport.

Rritja më e madhe ishte në tregun e Gjermanisë, Zvicrës, Belgjikës, Jordanisë, Maqedonisë dhe Shqipërisë.

Sipas përfaqësuesve të kompanisë Frutex edhe në muajt në vazhdim presim të ketë rritje të eksportit.

Vlen te theksohet se kompania Frutex eksporton produktin Golden Eagle  dhe Relax, në afër 30 vende të botës me shtrirje ne 4 kontinente të globit.

Frutex vazhdon të punoj me kapacitete të plota në rritjen e eksportit nga dita në ditë.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.