Qeveria Kurti apo Hoti kanë planifikuar më shumë investime në Suharekë për vitin 2020?!

Qeveria Kurti apo Hoti kanë planifikuar më shumë investime në Suharekë për vitin 2020?!
Herolind Bytyçi

10.07.2020 / Suhareka

Qeveria e Republikës së Kosovës, e drejtuar nga Kryeministri Avdullah Hoti, para 1 muaj ka shqyrtuar dhe miratuar Projektligjin për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2020 dhe masat e reja për luftimin e përhapjes së pandemisë COVID-19.

Projektligji i rishikuar parasheh 1 miliard e 788 milionë euro, ndërsa totali i shpenzimeve të rishikuara të buxhetit është 2 miliardë e 620 milionë euro.

Buxheti i rishikuar për vitin 2020 adreson të gjitha sfidat e krijuara nga pandemia e virusit COVID-19 dhe gjetjen e mënyrës së financimit të realizimit të programit qeverisës. Me rishikim të buxhetit nuk janë prekur asnjë projekt kapital, derisa kursimet do të kthehen në procese normale në buxhetet e viteve të ardhshme.

Në Qeverinë Kurti totali i buxheti i këtij viti ishte 2 miliardë e 357 milionë euro.

Në buxhetin e proceduar nga Qeveria Hoti shihet se ka ndryshime në projektet të cilat janë parashikuar të realizohen gjatë këtij viti në Komunën e Suharekës.

ProjektiQeveria KurtiQeveria Hoti
Asfaltimi i rruges qe lidh fshatin Ngucat (Rruga Bashkim Gashi)-(Lagja Zekolli) , Suhareke150,00075,000
 Ndertimi I Unazëx – Krahu I djathtë – Suharek (L – 4590 M)200,000100,000
Ndertimi I Rrugës Sopi – Shirokë (Rrethrrotullimi Leshan L – 5850 M)200,000144,784
Ndërtimi I rrugës ” Brigada 123 ” – Sheshi në Suharekë150,000275,000
Ndertimi i rruges Nishore-Kervasari, Suhareke15,05115,051
Rregullimi i shtratit të lumit Toplluha – Suharekë57,15042,861
Renovimi i Stadiumit të Qytetit në Suharekë100,00075,000
Stadiumi ne Studenqan te Suharekes300,000200,000
Ndërtimi i shtëpisë së Kulturës Ukë Bytyqi në Suharekë300,000487,500
Shkolla fillore në Caralevë – Suharekë50,00050,000
Ndërtimi i shkollen fillore ne Vraniq, Suhareke500,000500,000
Ndërtimi i shkollës fillore Vaso Pashë Shkodrani në fshatin Leshan të komunës së Suharekës380,000

202,500
Ndertimi i shkolles fillore ne Doberdelan-Suharekë300,000225,000
Renovimi i Lapidareve dhe Varrezave te Deshmoreve ne Komunen e Suharekes100,00050,000
Ndertimi i Qerdhes në Suharekë200,000175,000
TOTAL3,002,2012,617,696
RAPORTO