MKRS-ja ndanë 200 mijë euro për stadiumin e qytetit të Suharekës

MKRS-ja ndanë 200 mijë euro për stadiumin e qytetit të Suharekës
Herolind Bytyçi

30.07.2020 / Sport

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, së bashku me kryetarin e komunës së Suharekës kanë vizituar, Stadiumin e qytetit të Suharekës.

Kryetari i komunës së Suharekës, Bali Muharremaj tha se janë te Stadiumi i qytetit ku falenderoi ministren Dumoshi  që është e pranishme në Stadiumin e qytetit.

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Vlora Dumoshi theksoi se nuk do të jetë e përkushtuar vetëm tek futbolli por edhe te tifozët.

Dumoshi mes tjerash ka theksuar se ministria ka ndarë 200 mijë euro për stadiumin e qytetit të Suharekës.

“Përkushrimi nuk duhet të jetë vetëm tek futbolli por edhe tek tifozët”, ka thënë Dumoshi. Ajo tha se sot fillon stadiumi i cili ka dhënë kontribut vlera është 500 mijë euro dhe urojë që projektet të përfundojnë. “E kemi ballkanin një ekip të shkëqyehsme dhe ka nevojë për stadiumin e qytetit ku ministria ka ndarë buxhet 200 mijë euro”.

Iber Alaj, sekretar në Ministrinë e Kulturës ka thënë se sa i përket investimeve në stadium do të vazhdojë sepse janë planfikuar 200 mijë euro.

“Shpresojmë që edhe vitin e ardhshëm të ketë buxhet shtesë dhe projekti të ëprfundoj sipas standarteve nga rregulloret e Federatës së Futbollit në mnëyrë që aspekti funksional i objektit me organizimin e saj të ketë aspekt të përmbushjes së kritereve sepse Ballkani luan në super ligën e Kosovës”.

Ai tha se këkrohet edhe ndriqmi që të bëhet  monitorimi i ngjarjes sportive dhe të lidhim parkingun me obkejtin e paelstrës q ëtë krijojmë kushte të nevojshme.

RAPORTO