Fituesit e Kupës së Kosovës në basketboll ndër vite

Nesër zhvillohet ndeshja finale e Kupës së Kosovës ndërmjet KB Golden Eagle Yllit dhe KB Pejës në Rahovec.

Ndërsa sot Federata e Basketbollit të Kosovës (FBK) ka publikuar fituesit e Kupës së Kosovës në basketboll ndër vite.

Sipas kësaj liste nga FBK, shihet se Sigal Prishtina ka fituar Kupën e Kosovës 6 herë me radhë 2004/05, 2005/06, 2006/07, 2007/08, 2008/09, 2009/10.

Më poshtë fituesit e Kupës së Kosovës në basketboll nga viti 1991/92 deri më 2018/19.

Fituesit e Kupës (M)

1991/92 Vëllaznimi

1992/93 Trepça

1993/94 Peja

1994/95 Peja

1995/96 Vëllaznimi

1996/97 Peja

1997/98 – garat janë ndërprerë

1999/2000 Trepça

2000/01 Bashkimi

2001/02 Prishtina

2002/03 MEB Prishtina

2003/04 Trepça

2004/05 Sigal Prishtina

2005/06 Sigal Prishtina

2006/07 Sigal Prishtina

2007/08 Sigal Prishtina

2008/09 Sigal Prishtina

2009/10 Sigal Prishtina

2010/11 Peja

2011/12 Trepça

2012/13 Sigal Prishtina

2013/14 Sigal Prishtina

2014/15 Peja

2015/16 Sigal Prishtina

2016/17 Sigal Prishtina

2017/18 Sigal Prishtina

2018/19 Z Mobile Prishtina

2019/20 ?

Fituesit e Kupës (F)

1997/98 Bashkimi

1999/2000 Universiteti

2000/01 Universiteti

2001/02 Universiteti

2002/03 Universiteti

2003/04 Universiteti

2004/05 Universiteti

2005/06 Universiteti

2006/07 Bashkimi

2007/08 Bashkimi

2008/09 Bashkimi

2009/10 Penza

2010/11 Penza

2011/12 Penza

2012/13 Penza

2013/14 Penza

2014/15 Prishtina

2015/16 Penza

2016/17 Pro Bet Prishtina

2017/18 Prishtina

2018/19 Prishtina

2019/20 ?