Eksperti mjekësor i FIFA-s: Sezoni futbollistik duhet të anulohet

Një ekspert i nivelit të lartë mjekësor FIFA po bën thirrje që sezoni futbollistik duhet të anulohet.

Këshilli i FIFA-s dhe i pari i mjekësisë i kësaj organizate, Michel D’Hooghe ka insistuar se futbolli nuk duhet të rifillojë deri në shtator për shkak të pandemisë koronavirus.

“Bota nuk është e gatshme për futbollin konkurrues”, tha D’Hooghe për Sky Sports.

“Shpresoj se kjo mund të ndryshojë shumë shpejt dhe unë sinqerisht shpresoj në këtë. Sot ju duhet më shumë durim”.

“Futbolli mund të jetë i mundur vetëm nëse kontakti është i mundur përsëri. Futbolli mbetet një sport kontakti dhe kontakti është një nga gjërat e para që të gjithë thonë se duhet të shmangni”.

“Nëse ata mund të fillojnë sezonin 2020/21 në shtator ata përfundimisht mund të shmangnin një sulm të dytë nga virusi”, u shpreh D’Hooghe.

RAPORTO