Atletico Madrid ka fjalën e fundit për Moratan

28.01.2022

Nënshkrimi i mundshëm i Barcelonës me Alvaro Morata-n do të varet pothuajse tërësisht nga Atletico Madrid, i cili zotëron lojtarin dhe do të ketë fjalën e fundit për të ardhmen e tij. Klubi i kryeqytetit spanjoll është hutuar nga rrjedhjet nga kampi i Moratas pa marrë parasysh faktin se do t’i jepte dritën jeshile çdo […]

Atletico Madrid ka fjalën e fundit për Moratan Foto: Ilustrim

Nënshkrimi i mundshëm i Barcelonës me Alvaro Morata-n do të varet pothuajse tërësisht nga Atletico Madrid, i cili zotëron lojtarin dhe do të ketë fjalën e fundit për të ardhmen e tij.

Klubi i kryeqytetit spanjoll është hutuar nga rrjedhjet nga kampi i Moratas pa marrë parasysh faktin se do t’i jepte dritën jeshile çdo lëvizjeje.

Plani i Moratas dhe Barcelonës është i qartë për ta çuar atë në Camp Nou, por Atletico nuk dëshiron ta lërë atë me çmim të ulët dhe aq më pak për një rival të drejtpërdrejtë, në këtë rast në garën për top katërshe.

Një çmim prej 35 milionë euro

Atletico Madridi kërkon 35 milionë euro për ta bërë këtë lëvizje të përhershme, që është i njëjti çmim që Juventus do të kishte paguar me opsionin e blerjes së tyre në verë.

Italianët nuk do të mendojnë ta shfrytëzojnë këtë mundësi, në masën që po mendojnë ta lejojnë atë të largohet menjëherë nga klubi.

Kjo i ka hapur derën Barcelonës, ku Xavi e sheh Morata-n si nr.9 ideal për të përfunduar projektin e tij. Atletico e di vlerën e dëshirës së Xavit dhe u jep atyre një pozicion të fortë negociator.

Nuk ka hua gjashtëmujore

Disa ditë më parë, drejtori sportiv i Atletico-s, Andrea Berta, u takua me agjentin e Moratas, Juanma Lopez, për t’i bërë të qartë se një marrëveshje do të duhej të plotësonte kërkesat e Atletico-s.

Propozimi fillestar ishte një hua gjashtëmujore të cilën Colchoneros refuzuan ta pranonin. Një kredi do të konsiderohet vetëm nëse përfshin një opsion blerjeje të detyrueshme që do të aktivizohet në qershor.

Nëse bisedimet do të fillojnë të përparojnë për të marrë Morata në Camp Nou, gjithçka do të varet nga vendimi i Atletico Madrid.