Bizneset Vende Pune Ofertat

Slloveni, që nga 21 tetori, policia refuzoi hyrjen për 291 shtetas të vendeve të treta, propozohet zgjatja e kontrollit

Slloveni, që nga 21 tetori, policia refuzoi hyrjen për 291 shtetas të vendeve të treta, propozohet zgjatja e kontrollit

14.11.2023 Slloveni

Drejtori i Administratës së Uniformuar të Policisë, Marko Gashperlin, shpjegoi se që nga 21 tetori, policia refuzoi hyrjen në Slloveni për 291 shtetas të vendeve të treta për shkak të mosplotësimit të kushteve dhe u trajtua me 54 vepra penale.

Sipas tij, 54 veprat penale në fjalë përfshijnë përgjithësisht kontrabandë me njerëz, si dhe dokumente të falsifikuara dhe zbulime të automjeteve të vjedhura.

” Janë trajtuar 438 kundërvajtje, kryesisht shkelje të ligjit për të huajt apo ligjit për kontrollin e kufirit shtetëror. Një informacion i rëndësishëm që tregon efektivitetin e punës së policisë dhe arsyetimin e hyrjes janë masat e zbatuara në bazë të hyrjeve. në sistemin e informacionit të Shengenit, nga të cilët në këtë kohë ishin 187

Gashperlin theksoi se radhët e kontrollit kufitar në kufi janë zgjatur disa herë, por jo më pak se gjysmë ore. Siç tha ai, policia gjatë këtij viti deri të hënën është trajtuar me 52.506 kalime ilegale të kufirit.

Shtetasit e Afganistanit, Marokut, Pakistanit, Bangladeshit dhe Rusisë kryesojnë rrugën, nga këta 52,500, afërsisht 50,000 janë në kufirin me Kroacinë. Pas një tendence të moderuar rritëse nga janari në qershor, ne vumë re një rritje të madhe të kalimeve të paautorizuara në korrik , gusht dhe shtator, me muajin tetor, por situata po qetësohet, niveli është ende i lartë, rreth një mijë kalime të paautorizuara në baza javore ”, tha ai, duke shtuar se tashmë policia ka trajtuar 368 kontrabandistë personash. Në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar janë arrestuar 187.

Sllovenia vendosi kontrollin kufitar më 21 tetor pas vendimit të Italisë për kontrollin në kufirin slloven dhe në fund të tetorit e zgjati atë deri më 19 nëntor. Gashperlin shpjegoi se ata propozuan zgjatjen e kontrollit në kufijtë me Kroacinë dhe Hungarinë edhe për 20 ditë të tjera.

Ngjashëm me Italinë, Sllovenia përmendi kërcënimet për rendin publik dhe sigurinë e brendshme në BE, situatën në Lindjen e Mesme dhe Ukrainë dhe parandalimin e terrorizmit midis arsyeve për vendimin për rivendosjen e përkohshme të kontrolleve kufitare.

Sigurimi Internacional

Ofertë speciale
Slloveni, pronarit të një kompanie në Kranj hakerët i vjedhin disa dhjetëra mijëra euro

Slloveni, pronarit të një kompanie në Kranj hakerët i vjedhin disa dhjetëra mijëra euro

Të premten, pak para orës 13, policia e Kranjit është njoftuar për mashtrimin nga persona të panjohur. Pronari i kompanisë iu dërgua një email ku thuhej se llogaria bankare e kompanisë ishte komprometuar dhe se ai duhet të modifikonte informacionin. I janë vjedhur dhjetëra mijëra euro. 

Pasi mashtruesit informuan fillimisht pronarin e biznesit se llogaria ishte komprometuar dhe se ai duhet të modifikonte informacionin, ata e thirrën në telefon.

Ata u ofruan ndihmë për rregullimin dhe viktima i ndoqi. Më pas, persona të panjohur, të paraqitur si përfaqësues të bankës ku viktima ka një llogari të hapur biznesi, kanë përvetësuar në mënyrë të paligjshme disa dhjetëra mijëra euro.

Policia është duke mbledhur informacione për aktin dhe për çdo gjë do ta informojë prokurorinë kompetente të shtetit.  

Në periudhën e fundit abuzime të tilla janë të shpeshta, paralajmëron Drejtoria e Policisë Kranj.

“U kërkojmë të gjithë mbajtësve të llogarive bankare të mos bien në sy të telefonuesve dhe të mos konfirmojnë asnjë lidhje që marrin me e-mail ose në formën e mesazheve të tjera, p.sh. SMS. Ata nuk duhet të japin asnjë informacion personal, aq më pak informacion bankar. Për këtë kemi dhënë edhe këshilla parandaluese për qytetarët përmes të gjitha kanaleve të komunikimit të policisë prej kohësh.

Çdo individ mund të parandalojë abuzimin duke mos u përgjigjur, konfirmuar dhe dhënë asnjë informacion tek të tjerët. Thjesht fshini mesazhin ose bllokoni dërguesin. Sigurohuni dhe kontrolloni gjithçka përpara çdo aktiviteti. Kujdesuni për pronën tuaj!” ka paralajmëruar policia.

Slloveni, i gjenden 10 persona në veturë, arrestohet 25 vjeçari për trafikim të imigrantëve

Slloveni, i gjenden 10 persona në veturë, arrestohet 25 vjeçari për trafikim të imigrantëve

Të dielën e kaluar, policët e Novo Goricës arrestuan një shtetas suedez i cili po transportonte dhjetë shtetas të Turqisë, mes të cilëve dy fëmijë, të cilët kaluan kufirin ilegalisht me një makinë private. Para se të ndalohej, ai iku nga policia dhe u përplas me një mur betoni përballë një pallati. 

Pasditen e së dielës së kaluar, gjatë kryerjes së detyrave të rregullta policore në zonën e Ajshevicës, afër kufirit me Italinë, efektivët e Komisariatit të Policisë për Masat Kompensuese Nova Goricë kanë vërejtur një veturë Audi A6 me targa suedeze, e cila lëvizte relativisht ngadalë dhe dukej se ishte shumë i ngarkuar.

Më pas, zyrtarët e njësisë policore e kanë përcjellë veturën e përmendur përgjatë Vipavska cesta për shkak të dyshimit se bëhet fjalë për migrim ilegal ose se me veturë janë duke u transportuar migrantë ilegalë. Kur policia ka ardhur tek ai me qëllim të kontrollit të mjetit dhe drejtuesit të mjetit, drejtuesi i mjetit të huaj është larguar nga parkingu i lartpërmendur me shpejtësi të madhe në drejtim të ish-kalimit kufitar në Rozhna Dolina.

Duke tentuar të arratisej nga policia, drejtuesi i automjetit është përplasur me një mur, ku nga makina e dëmtuar kanë zbritur dhjetë të huaj, mes të cilëve edhe dy fëmijë që kanë qenë pasagjerë në mjetin e përmendur. Në vazhdim të procedurës kanë konstatuar se të gjithë shtetasit që nuk i kanë plotësuar kushtet për hyrje, transit apo qëndrim në territorin e Sllovenisë janë shtetas të Turqisë.

Të gjithë të huajt aplikuan për mbrojtje ndërkombëtare në procedurën pasuese. Në vazhdim të procedurës, u konstatua se shoferi 25-vjeçar, shtetas suedez, planifikonte të transportonte emigrantë të paligjshëm drejt Italisë. Po ashtu ata kanë konstatuar se shoferi i përmendur nuk kishte patentë shofer të vlefshëm.

Në përputhje me dispozitat e Ligjit për Procedurën Penale, policia kriminale e Novogorizit e ka arrestuar 25-vjeçarin suedez dhe e ka ndaluar në ambientet e policisë. Oficerët kriminalë të Departamentit të Policisë Kriminale në Policinë e Novë Goricës e kanë sjellë shoferin të nesërmen dhe ia kanë dorëzuar gjyqtarit hetues kujdestar të Gjykatës së Qarkut Nova Goricë për procedurë të mëtutjeshme. Pas seancës, gjyqtari hetues ka caktuar masën e paraburgimit për të dyshuarin 25-vjeçar. 

Slloveni, hyn në fuqi ligji për bashkim familjar, nuk kërkohet test A1 deri në fund të prillit 2024

Slloveni, hyn në fuqi ligji për bashkim familjar, nuk kërkohet test A1 deri në fund të prillit 2024

Ka hyrë në fuqi ndryshimi i ligjit për të huajt. Kërkesa për njohjen e gjuhës sllovene në nivelin fillestar A1, e cila u prezantua në prill të këtij viti, me propozim të Ministrisë së Brendshme u zëvendësua me njohuri në nivelin jetik. Kushti i njohjes së gjuhës sllovene nuk duhet të plotësohet deri më 30 prill 2024, njoftoi ministria.

Ndryshimet në ligj i referohen vetëm procedurave për zgjatjen e lejeve të qëndrimit të përkohshëm për shkak të bashkimit familjar për anëtarët e familjeve të shtetasve të vendeve të treta. Nuk ka ndryshime për marrjen e lejes së qëndrimit të përhershëm dhe kushti për të kaluar provimin e nivelit A2 mbetet i njëjtë, siç parashikohet nga ndryshimi i mëparshëm i ligjit për të huajt në prill të këtij viti.

Niveli i mbijetesës së gjuhës është niveli i njohurive të sllovenishtes që mundëson komunikimin bazë në gjuhën sllovene, i kufizuar në situata të thjeshta, të parashikueshme, të përditshme në të cilat shprehja është rutinë dhe e përsëritur. I huaji do të jetë në gjendje të përmirësojë nivelin e njohurive më vonë me kurse më kërkuese edhe në kuadër të programeve të mëtejshme të integrimit.

Kriteret për programin e ri arsimor në nivelin jetik, duke përfshirë standardet e njohurive, të cilat verifikohen nga një test i detyrueshëm i njohjes së gjuhës sllovene në këtë nivel, do të përcaktohen nga ministri përgjegjës për arsimin. Niveli i jetesës nuk është i certifikuar, por ofruesit e programeve të arsimit joformal për të rriturit do të përgatisin kurse dhe më pas edhe një test njohurish sipas udhëzimeve të Ministrisë së Arsimit.

Kurset dhe testet e detyrueshme të njohjes së gjuhës sllovene në nivelin e mbijetesës do të mund të kryhen nga institucionet arsimore ose organizatat që zbatojnë ose programe arsimore të vlefshme publike për të rritur ose programe arsimore joformale për të rriturit për të mësuar gjuhën sllovene. Çdo i huaj që ka të drejtë të marrë pjesë në këto programe do të ketë gjithashtu të drejtën e një testi një herë falas të njohurive të gjuhës sllovene, sqaroi ministria.

Me ndryshimin, vendosja graduale e kushtit të njohjes së gjuhës sllovene në procedurat për vazhdimin e lejeve të qëndrimit për shkak të bashkimit familjar, që ishte vendosur në prill të këtij viti, është shtyrë. Për aplikimet e dorëzuara deri më 30 prill 2024, testi i njohjes së gjuhës sllovene në nivelin jetik nuk është kusht për zgjatjen e lejes së përkohshme të qëndrimit për shkak të bashkimit familjar.

Për aplikimet e dorëzuara nga 1 maji deri më 31 tetor 2024, një anëtar i rritur i familjes në procesin e zgjatjes së lejes së përkohshme të qëndrimit për shkak të bashkimit familjar duhet të paraqesë gjithashtu një certifikatë regjistrimi në një program arsimor informal për të rriturit për të mësuar gjuhën sllovene. Një i huaj nuk ka nevojë të dorëzojë certifikatën e regjistrimit në kurs, nëse dorëzon një çertifikatë për kalimin me sukses të testit të gjuhës sllovene të paktën në nivelin fillestar.

N.T.P NEON Tjera Xhavit Bajraktari (Rruga Tranzit),
Kosovë
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Lami Palace Gastronomi Rr. Brigada 123, Shirokë, Suharekë,
Kosovë
SuharekaOnline Media Rr. Brigada 123, pn, 23000 Suharekë,
Kosovë
Arkitekturë dhe Dizajn
Architecture/ Interior Design
Suharekë4 vende30 ditë

Fabrika e Mobileve "TE NASERI"

Mobilo shtëpinë sot dhe paguaj me këste deri në 12 MUAJ.

New Born Master

Kualifikohu për KODIN 95 në Maribor-Slloveni për kategorinë C, CE, D!

Fabrika e Mobileve "TE NASERI"

Mobilo shtëpinë deri në 10,000 € me mundësi pagese deri në 36 muaj.
Suharekë, rruga e lagjes “Fan Noli” vërshohet nga mbeturinat, ankohen qytetarët
Suharekë, rruga e lagjes “Fan Noli” vërshohet nga mbeturinat, ankohen qytetarët
[FOTO] Vetura përplaset me ujkun në autostradën Prizren-Suharekë
[FOTO] Vetura përplaset me ujkun në autostradën Prizren-Suharekë
Disa të rinj kapen në video duke dëmtuar ulëset në “Shtigjet e Ecjes”, Muharremaj kërkon intervenimin e policisë
Disa të rinj kapen në video duke dëmtuar ulëset në “Shtigjet e Ecjes”, Muharremaj kërkon intervenimin e policisë
Ganimete Hoxha nga fshati Budakovë ka nevojë për ndihmën tuaj
Ganimete Hoxha nga fshati Budakovë ka nevojë për ndihmën tuaj
Suharekë, zjarrfikësit vazhdojnë të përballen me zjarre malore
Suharekë, zjarrfikësit vazhdojnë të përballen me zjarre malore
Ambient i pastër, “betonizohet” rruga në Zonën Industriale
Ambient i pastër, “betonizohet” rruga në Zonën Industriale
Zjarr mbi fshatin Sallagrazhdë
Zjarr mbi fshatin Sallagrazhdë
Kapen me marihuanë, arrestohen 4 të rinj në Suharekë
Kapen me marihuanë, arrestohen 4 të rinj në Suharekë
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, raportohet për të lënduar
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, raportohet për të lënduar
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, një person i lënduar rëndë
Aksident në autostradë në drejtimin Suharekë-Prizren, një person i lënduar rëndë