Pijet që iu ndihmojnë t’i mbani veshkat shëndetshëm

Veshkat janë organet tona të cilat i filtrojnë toksinat jashtë trupit.

23.10.2021 / Shëndeti

Pijet që iu ndihmojnë t’i mbani veshkat shëndetshëm
Foto: Ilustrim

Për shkak se toksinat mund të ndikojnë në tërë trupin tuaj, nuk ka dyshim se kujdesi ndaj veshkave është thelbësor për shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Pa një dietë të balancuar, konsumim të vazhdueshëm të ujit dhe pastrim të trupit, toksinat mund të mbesin në trup dhe të dëmtojnë veshkat, mëlçinë dhe organet përreth.


Kështu, ekzistojnë disa pije të cilat ndihmojnë në pastrimin e veshkave nga toksinat, e ato janë:

1. Lëngu i boronicës së kuqe

Boronica e kuqe ka vite që cilësohet si një mbështetës i traktit urinar. Hulumtime të shumta tregojnë se boronicat mund të ndihmojnë në luftimin e infeksioneve në traktin urinar, duke eliminuar bakteret. Ato gjithashtu pastrojnë veshkat nga oksalati i kalciumit, njëri nga kontribuesit kryesorë në krijimin e gurëve në veshka. Kur blini lëng të tillë, gjithmonë zgjidhni ato që janë më organike, ose bëjeni vetë lëngun, transmeton rtv21.tv

2. Lëngu i panxharit

Panxhari dhe lëngu i tij është një pije mjaft efikase. Ka antioksidantë të cilët përmirësojnë kualitetin e urinës dhe aciditetin. Kjo mund t’ju ndihmojë në pastrimin e fosforit të kalciumit që krijohet në veshka. Largimi i kalciumit nga veshkat jo vetëm që përmirëson funksionin e tyre, por edhe ulë gjasat e zhvillimit të gurëve.

3. Lëngu i limonit

Lëngu i limonit ka treguar se rritë nivelet e citratit në urinë, një faktor i cili parandalon formimin e gurëve në veshka. Për një pastrim të shpejtë të veshkave me limon, shtrydhni 4-5 copë limonë në ujë të ftohtë dhe pijeni atë.

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *