🍐 Përfitimet shëndetësore nga konsumimi i dardhave

Konsumimi i dardhës në këtë sezon do të kishte vlera vërtetë të mëdha për trupin tuaj.

Dikur në mesjetë në kohën e Mbretit Louisi i XIV, dardhat ishin simbol luksi.

Ekspertët këshillojnë konsumimin e dardhave për një sërë arsyesh:

Rregullojnë tretjen;

Janë të pasura me fibra ushqyese dhe nxisin hormonet;

Mbrojnë zemrën tuaj;

Janë të pasura me flavonoide që mbajnë sheqerin në gjak të qëndrueshëm;

Ulin kolesterolin e keq në gjak;

Forcojnë imunitetin;

Përmbajnë vitamina B dhe C;

Lehtësojnë inflamacion të ndryshëm;

Përmirësojnë shikimin;

Ndihmojnë në humbjen e peshës;

Nuk përmbajnë shumë kalori.