Pandemia rrit numrin e fëmijëve me obezitet

Gjatë pandemisë, ndër të tjerash, ka pasur rritje të dukshme të fëmijëve obezë.

20.11.2021 / Shëndeti

Pandemia rrit numrin e fëmijëve me obezitet
Foto: Ilustrim

Sipas një studimi të NHS Digital shifra e fëmijëve obezë në fillim të shkollës fillore në vitët 2020-2021 është më shumë se 14%, 4 për qind më shumë sesa vitet paraprake (2019-2020).

Më shumë se 4% janë rritur edhe shifrat e fëmijëve obezë që janë në përfundim të shkollës fillore.


Sipas ekspertëve në Angli, karantinimi, varfëria dhe rritja e problemeve të shëndetit mendor kanë ndikuar në rritjen e numrit të femijëve me obezitet.

Max Davie, doktor i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijëve, tha për BBC se rritja ishte “alarmante”.

“Ndërsa bllokimi mund të ketë qenë një faktor kyç, ne nuk duhet të supozojmë se rezultatet e këtij viti janë një lajthitje pasi mund të ketë faktorë të tjerë, duke përfshirë vështirësitë e shëndetit mendor, të cilat do të kërkojnë kohë për t’u trajtuar” deklaroi ai.

Në anën tjetër, Caroline Cerny nga Aleanca Shëndetësore e Obezitetit, pranoi se varfëria po luan rol përfundimtar në këtë situatë.

NHS Digital tha se gjetjet ishin përfaqësuese të popullatës së përgjithshme.

Pse të shkojmë tek mjeku kur ndihemi mirë?!

Mjekët këshillojnë kontrolle të vazhdueshme mjekësore çdo 6 muaj apo 1 vit në çfarëdo moshe të jeni, mirëpo pas kalimit...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *