Një filxhan çaj i gjelbër ngadalëson inflamacionin

11.12.2021

40 për qind e çajit të gjelbër përbëhet nga bakteret Flavonifractor plautii (FP). Studiuesit zbuluan se FP mund të frenojë inflamacionin, ul presionin e gjakut dhe ndihmon në rregullimin e peshës. Dhe e bën këtë që sistemi imunitar t’i përgjigjet alergjive ushqimore në mënyrë perfekte. Studimi u krye nga akademikë në Universitetin ‘Shinshu’ në Nagano. […]

Një filxhan çaj i gjelbër ngadalëson inflamacionin Foto: Ilustrim

40 për qind e çajit të gjelbër përbëhet nga bakteret Flavonifractor plautii (FP).

Studiuesit zbuluan se FP mund të frenojë inflamacionin, ul presionin e gjakut dhe ndihmon në rregullimin e peshës.

Dhe e bën këtë që sistemi imunitar t’i përgjigjet alergjive ushqimore në mënyrë perfekte.

Studimi u krye nga akademikë në Universitetin ‘Shinshu’ në Nagano. Ky ushqim përfshin konserva natyrale dhe turshi të fermentuar.

Besohet se është pjesë e arsyes pse Nagano ka kostot më të ulëta për kujdesin mjekësor dhe nivelet më të larta të jetëgjatësisë në Japoni.

Mbajtja e çajit tuaj të gjelbër të freskët është megjithatë e rëndësishme.

Një studim në Gazetën e Shkencës së Ushqimit zbuloi se nivelet e antioksidantëve bien deri në 51 për qind brenda gjashtë muajve.