Bimë me yndyra e proteina Dietat pa karbohidrate ulin jetëgjatësinë

Dietat me nivele të ulëta të karbohidrateve mund të ulin jetëgjatësinë deri në katër vjet, ka sugjeruar një studim i realizuar së fundmi.

Dietat e tilla, siç mund të jetë Atkins, janë bërë tejet popullore për humbjen e peshës si dhe janë treguar premtuese për uljen e rreziqeve nga disa sëmundje.

Megjithatë një studim i realizuar në SHBA, i cili është zhvilluar brenda 25 vjetësh, tregon se konsumimi i moderuar i karbohidrateve apo zëvendësimi i mishit me bimë që kanë yndyra dhe proteina është më e shëndetshme.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.