Kriza politike në kohën e krizës botërore

Kriza politike në kohën e  krizës botërore
Çlirim Gashi

18.03.2020 / OP-ED

Në një situatë ku ndodhet vendi të krijosh me qëllim dhe pa arsyen më të vogël një krizë të tillë politike është më shumë se papërgjegjësi, është lojë politike dhe e papranueshme me fatin e shumë qytetarëve. Në këto momente të vështira që po kalon vendi qytetarët nga një kryeministër presin vendime profesionale dhe të dobishëm për ta e jo vendime për protagonizëm politik.

E para
Albini me këtë vendim ka shkelur marrveshjen që ka nënshkruar vet. Duke mos konsultuar kryetarin e LDK-së para se të merret vendimi për shkarkim.

E dyta
Arsyetimi i këtij vendimi nga ana e Albinit është qesharak, jo profesional, jo serioz, dhe në ndërdije teper i rrezikshëm për faktin se shprehja e mendimit të lirë në një shoqëri demokratike është minimumi i të drejtës së secilit individit.

E treta
Albini me këtë vendim ka krijuar një krizë politike të qëllimshme për interesa të ngushta politike, por tejet të dëmshme për qytetarët e Kosovës

E katërta
Albini me këtë vendim ka dëshmuar që për të dhe politiken që ai përfaqson është më e rëndësishme lufta kundër LDK-së se sa rrugëtimi i përbashkët për t’i sjell zhvillim e integrim vendit dhe qytetarëve të tij.

Të dashur qytetarë, ky vendim ka sfiduar marrveshjen e koalicionit, ka shkelur tinëzisht këtë marrveshje, ka sjellur një krizë politike në krizën më të madhe që po kalon vendi. Unë besoj në LDK-në dhe pres që LDK do marrë vendimet e duhura për ta drejtuar Kosovën drejt rrugës së integrimit dhe zhvillimit. Si rruga e vetme që siguron shtetësinë tonë dhe prosperitet e zhvillim për qytetarët e vendit.

Shkruan – Urim Suka

RAPORTO