Fati i mësuesit në Kosovë, në duar të ngelësve të tij!

20.01.2019

Shkruan: Nezir Kraki – Profesor universitar ne Universitetin e Parisit Injoranca s’e kupton mësuesin Disa megjithatë presin që mësuesit e Kosovës të sillen sikur t’ishin mesues suedezë, dmth pa arsye të forta për grevë, sikur të jetonin në një vend me moral social e politik. Çfarë marrëzie! Jo o dashamirë, mësuesi i Kosovës ka 20 […]

Fati i mësuesit në Kosovë, në duar të ngelësve të tij! Foto: Ilustrim

Shkruan: Nezir Kraki – Profesor universitar ne Universitetin e Parisit

Injoranca s’e kupton mësuesin

Disa megjithatë presin që mësuesit e Kosovës të sillen sikur t’ishin mesues suedezë, dmth pa arsye të forta për grevë, sikur të jetonin në një vend me moral social e politik. Çfarë marrëzie!

Jo o dashamirë, mësuesi i Kosovës ka 20 vite (pas luftes) që shikon i pafuçishëm se si injoranca ia shkaterroi edhe shkollat edhe shtetin. Tash është normale që e njejta injorancë të mos ia kuptoj hallin.

Mësuesi i Kosovës ka 20 vite që është i zënë rob dhe i shantazhuar nga bandat që herë i kërkojnë favore « shkollimi » e herë e kërcënojnë me metoda ndëshkimi.

Edhe më zi…
Mësuesi i Kosovës ka 20 vite që me habi takon ish nxënësit e tij ngelës tash të kravatuar dhe me tituj akademikë, me rroga 5 deri ne 10 herë më të larta se të tijën.

Mësuesi i Kosovës ka 20 vite që është shembull i durimit dhe i qytetarisë në një shoqëri të tejprishur nga apetiti personal.

Po pra, u bënë 20 vite që mësuesi i Kosovës endet kokëulur në shtetin ku shoferi i një kravate injorante çmohet më shumë sesa misioni fisnik i transmetimit të dijes.

Merreni me mend, sot fati i mësuesit është në dorën e ngelësve të tij, në dorën e kravatave injorante që shkollën e shohin si humbje kohe.

Dmth, sot, mësuesi është i obliguar t’i kërkojë ndihmë dhe mirëkuptim injorancës.

Çfarë tmerri!