Faleminderit politikë që po i jepni kuptim jetës tonë

Shkruan – Mustafë Kadriaj

Zakonisht piktorët me dy vija që i bëjn tentojn qëtë tregojn vlerën artistike duke na folur gjate për ato dy vija që si laik nuk të mbetët tjetër vetem të paranon dersa tregon vlerên artistike të veprës së vet por sidoqoft edhe pse pak e kuptojm bëhemi si e kuptuam por kur largohemi nga ekspozita si të mashtruar apo sikur e gënjyem kot piktorin sepse nuk kuptuam mos me then fare por sdioqoft dëmi ështê i vogël për faktin sepse gënjeshtra e dyenashme nuk ka dem sepse pak ua blejm veprat e tyre përkundër që shtiremi që i kuptojm apo i vlersojm.

Por asgjê nuk kishte qenë imponimi i piktoreve sesa i politkanve piktor që për 20 vite na i flasin për vijat dhe atêhen vijat e kuqe që për 20 vjet na flasin për ato vija që nuk i pam asnëjher në praktikë sepse i shkelin gjithnë.

Po lind pytja pse mos me i shkel kur ne populli kureshtar për ato vija jemi të gatshëm të i ndegjojm tê i pranojm dhe për dallim prej piktoreve, politkanve ua ngêlltisim dhe jo vetëm një herë por pêreher dhe atëhen për 20 vite, pra po na thumbon gjarpri në të njëtin vend dhe me të njëtin kafshim mos me thënë me fort dhe ne përkundër ankesave dhe paknaqësive e përballojm sepse politikanët me paraqitjen e tyre i kompleksojn dhe piktoret, artistët duke na i servuar kryeveprën e tyre të quajtur gënjeshtër.

Dhe për 20 vite duke i ndërruar raportet her si viktimë e her si patriot ndërsa oponentët e tyre si menagjera të dështuar apo edhe me raste edhe tradhtar. Intereanat është që shpifin oponent dhe kauza vetem që te prezantohet kryevepra e tyre (gênjeshtra) sa më mirë. E them këtë sepse nêse kanë qenë në koalicion lavdet i marrin ndërsa gabimet ia hedhin njëra tjetrës mos me u kthy larg në retrospektivë mund tê shihni ish koalicionin PAN se si ato pak punë të mira tentojn të i përvetsojnë dersia gabimet ia hedhin njêra tjetrës.

Ndërsa opozita anemike, melankolike vajtojn para qytetarëve që ne dotë çkapim shtetin nga pushtetarët duke ia kthyer popullit diqka e bukur, por kur i sheh po këta i kan të gjith farefisin në institucione publike dhe të gjith aryetohen që familjarët e tyre jan të përgaditur profesionalisht me arsyetimin që Kosova ka nevoj, e ne votuesit jemi të përgaditur profesionalisht vetem me votu pa pytur dy her sepse i kemi mësuar përmendësh akronimet politike dhe kandidatet e njejt dhe sikur frigohemi që po bëjm gabim profesional e aq më shum edhe kombëtar nëse gabojm në votën tonë sepse për pushtet jan lind këta e ne për me votu ku nuk e kemi deritn e femive tonë por merëndësi mos me dal keq me vota paria politike.

Për fund mos të harroj me e falenderu politken që po na aranzhojn zgjedhje shpesh sepse spo kemi qka me fol, po mërzitemi kështuqë deri me 6 Tetor do të i harrojm brengat dhe dotë diskutojm do të lobojm për parinë që të dalin sa më mirë me vota sepse Kosovën e presin procese të medha marrveshja përfudnimtare me fqinjin verior, liberlaizimi, zhdukja e korrupsionit, çkapja e shtetit, ose shtet 100%, e nëse këto ju duken pak edhe bashkim kombëtar pra mos të harrojm të shprehim vullnetin tonë qytetar dhe kushtetues sepse ditë të mira po e presin Kosovën.