Duhël: burri rrah gruan, dërgohet në mbajtje

15.01.2019

Kanosje dhe dhunë në familje është raportuar në fshatin Duhël të Suharekës. Viktima është një grua që kishte pësuar dhunë fizike nga burri bashkëshorti i saj. Ky rast nuk është raportuar nga vetë viktima, pasi burri e kishte kanosur. Me urdhër të prokurorit, i dyshuari është dërguar në mbajtje. Ligji e përcakton dhunën në familje […]

Duhël: burri rrah gruan, dërgohet në mbajtje Foto: Ilustrim

Kanosje dhe dhunë në familje është raportuar në fshatin Duhël të Suharekës. Viktima është një grua që kishte pësuar dhunë fizike nga burri bashkëshorti i saj.

Ky rast nuk është raportuar nga vetë viktima, pasi burri e kishte kanosur. Me urdhër të prokurorit, i dyshuari është dërguar në mbajtje.

Ligji e përcakton dhunën në familje në formën e çdo veprimi apo mosveprimi të një personi ndaj një personi tjetër, që është apo ka qenë në marrëdhënie familjare, e që sjell si pasojë cenim të integritetit fizik, moral, psikologjik, seksual, social, ekonomik.

Në Kosovë ekzistojnë 9 strehimore për viktimat e dhunës, të cilat janë të licencuara nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale.