Zvicër, këto janë propozimet për ashpërsim të masave kundër COVID-19

Në një mbledhje të jashtëzakonshme  që ka mbajtur sot, më 30 nëntor, Këshilli Federal ka analizuar situatën e re të pandemisë që nga zbulimi i variantit të ri të virusit Omikron.

30.11.2021 / Lajme

Zvicër, këto janë propozimet për ashpërsim të masave kundër COVID-19
Foto: Ilustrim

Për të dhënë informacionet lidhur me mbledhjen, Qeveria e Zvicrës u është drejtuar publikut përmes një konference për media.

Kombinimi mes qarkullimit të lartë aktualisht të virusit dhe variantit të ri mund të jetë problematik për Zvicrën, transmeton albinfo.ch. Prandaj Këshilli Federal ka vendosur të nisë një konsultim paraprak deri të mërkurën në mbrëmje më 1 dhjetor për shtimin  e masave.


Ato janë:

Zgjerimi i detyrimit për certifikatë në ambiente të mbyllura: Detyrimi për certifikatë duhet të shtrihet në të gjitha aktivitetet e brendshme të qasshme nga publiku dhe në të gjitha aktivitetet sportive dhe kulturore amatore në ambiente të mbyllura. Kjo do të hiqte përjashtimin ekzistues për grupet e përhershme nën 30 persona.

Në të ardhmen, certifikata do të kërkohet edhe për takime private me familjen dhe miqtë në ambiente të mbyllura., nga 11 persona e lartë Për më tepër, detyrimi për certifikatë për ngjarjet në natyrë duhet të zgjerohet për të përfshirë ngjarjet me 300 ose më shumë pjesëmarrës (aktualisht është 1000 ose më shumë).
Zgjerimi i detyrimit  për maskë: Detyrimi për mbajtje të maskës duhet të futet për të gjitha ambientet e brendshme të objekteve me qasje të publikut që kërkojnë certifikatën, duke përfshirë ngjarjet e brendshme që kërkojnë certifikatë. Në institucionet ku nuk është e mundur vendosja e maskës, duhet të zbatohen masa zëvendësuese: për shembull, në ambientet e brendshme të ngrënies (përfshirë në disko apo në kontekstin e ngjarjeve) duhet të ketë ulje të detyrueshme për konsum. Nëse maska nuk mund të mbahet gjatë aktiviteteve kulturore dhe sportive, duhet të mblidhen detajet e kontaktit (siç është aktualisht rasti për diskotekat).

Themele të sigurta të së ardhmes, N.T.P.SH “HALITI”, gjiganti i ndërtimit në Suharekë

Të investosh në të ardhmen është gjëja më e duhur që çdo person do duhej ta ketë parasysh në secilin...

Lexo më shumë
KOMENTE0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *