Zemaj paralajmëron shkurtimin e gjysmëvjetorit të parë shkollor

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka njoftuar se gjysmëvjetori i parë shkollor këtë vit do të përfundojë më herët se që është planifikuar.

Zemaj thotë se kjo do të bëhet në mënyrë që të lehtësohet situata me Covid-19.

“Sot do të ulemi pasdite dhe do të shohim për mbarëvajtjen e aktiviteteve shkollore, të shkurtohet gjysmëvjetori i parë dhe ta lehtësojmë këtë pjesën me gripin sezonal edhe me Covid-19”, ka thënë Zemaj gjatë një aktiviteti ku kanë pranuar një sasi e vaksinave kundër gripit sezonal.

Tutje ai ka shtuar se masa të tjera ai ka thënë se do të vazhdojnë me ato të mbylljes pas orës 19:00, në komunat që janë në “Zonë të kuqe” dhe se vendimet e tjera do të jenë varësisht nga situata.

Ndyshe, brenda 24 orëve të fundit në Kosovë janë regjistruar 626 raste të reja me coronavirus dhe janë shënuar 16 raste të vdekjës.

RAPORTO