Vizita e komisionerit Hahn, Haradinaj i palëkundur për taksën 100%

03.12.2018

Vizita e Hahn, vjen pas vendimit të Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës 100 për qind për mallrat nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina. Por, nga Qeveria për Express, thonë se vizitën e Hahn nuk e shohin si tendencë për t’i bindur rreth heqjes së taksës ndaj Serbisë. Në një përgjigje për Express, shefi i […]

Vizita e komisionerit Hahn, Haradinaj i palëkundur për taksën 100% Foto: Ilustrim

Vizita e Hahn, vjen pas vendimit të Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës 100 për qind për mallrat nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina. Por, nga Qeveria për Express, thonë se vizitën e Hahn nuk e shohin si tendencë për t’i bindur rreth heqjes së taksës ndaj Serbisë.

Në një përgjigje për Express, shefi i delegacionit të Kosovës në dialogun teknik me Serbinë dhe këshilltari i kryeministrit Haradinaj, Avni Arifi.

Ai ka deklaruar se Qeveria nuk e sheh si tendencë vizitën e Hahn për t’i bindur ata për heqjen e taksës ndaj Serbisë. Arifi thotë se me komisionerin e BE-së, do të flasin rreth çështjeve që e kanë sjellë Kosovën që ta marrë vendimin për taksën.

“Nuk e shoh këtë vizitë si tendencë për të na bindë. E shoh si bashkëbisedim ku ne do të flasim për çështjet që kanë sjellë këtë situatë”, ka deklaruar Arifi.