Ushtrisë së Kosovës i dalin në ndihmë edhe bizneset

12.01.2019

Gjatë muajit Dhjetor të vitit 2018, u bë transformimi i Forcave të Sigurisë së Kosovës në Ushtri të Kosovës, që nga transformimi Ushtria e Kosovës po mbështetet edhe nga aleatët e Kosovës si në mënyrë financiare edhe përkrahje, por tani kanë vendosur që edhe disa biznese kosovare të mbështetin financiarisht Ushtrinë e Kosovës. Ky transformim […]

Ushtrisë së Kosovës i dalin në ndihmë edhe bizneset Foto: Ilustrim

Gjatë muajit Dhjetor të vitit 2018, u bë transformimi i Forcave të Sigurisë së Kosovës në Ushtri të Kosovës, që nga transformimi Ushtria e Kosovës po mbështetet edhe nga aleatët e Kosovës si në mënyrë financiare edhe përkrahje, por tani kanë vendosur që edhe disa biznese kosovare të mbështetin financiarisht Ushtrinë e Kosovës.

Ky transformim u kundërshtua nga Serbia, por në kundërshtim ishin edhe NATO, ku vetë sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg deklaroi se nëse bëhet transformimi i FSK-së në Ushtri të Kosovës, do të përballemi me pasoja të rënda, por disa biznese kosovare të vullnetit të mirë kanë vendosur që fitimin që ata e bëjnë, 2% e atij fitimi të ndahen për Ushtrinë e Kosovës.

Po ashtu, Philip Kosnett, ambasadori i Amerikës në Kosovë, ka shprehur haptazi se ky transformim është një hap pozitiv, po ashtu është edhe e natyrshme që cili do shtet që është sovran dhe i pavarur duhet të ketë Ushtri, për shkak që ta mbrojë popullin e vetë.