Ushtrimet “Efes 24” në Izmir të Turqisë, fotografi të ushtarëve të Kosovës nga trajnimi 

17.05.2024

Forca e Sigurisë së Kosovës ka publikuar fotografi nga ushtrimet “Efes 24” që po mbahen në Izmir të Turqisë.

Ushtrimet “Efes 24” në Izmir të Turqisë, fotografi të ushtarëve të Kosovës nga trajnimi  Foto: Ilustrim

FSK njofton se kontingjenti i FSK-së po tregon përgatitje të lartë profesionale gjatë realizimit të ushtrimit ndërkombëtar.

“FSK po tregon suksese në ushtrimin ‘Efes 24’ Kontingjenti i FSK-së, po tregon përgatitje të lartë profesionale gjatë realizimit të ushtrimit ndërkombëtar ‘Efes 24’ në Izmir të Republikës së Turqisë”, thuhet në njoftim.

“Ushtrimi përfshinë grupe misionesh, ku pjesëmarrësit veprojnë si pjesë e një Task Force të Përbashkët të Kombinuar (CJTF), dhe objektivi kryesor i ushtrimit është shkëmbimi i ekspertizës ushtarake, përmirësimi i ndërveprimit dhe mirëkuptimit midis vendeve partnere dhe agjencive që janë pjesë e ushtrimit.

Kontingjenti i FSK-së ka arritur të realizoi me sukses objektivat e trajnimit të cilat ishin të planifikuara për fazën e parë, për të vazhduar kështu me fazën e dytë ku parashihen operacione më të ndërlikuara  me forcat ajrore dhe në bashkëveprim me forcat Komando Turke”, thuhet tutje në njoftimin e FSK-së.