Thaçi turpëron Vuçiqin në OKB: Keni vrarë 13 mijë e 500 kosovar, gra, fëmijë, pleq. Dhunuat 20 mijë femra!

17.12.2018

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi i ka përmendur me shifra të gjitha viktimat e luftës së fundit në Kosovë, të kryera nga Serbia. Ai ia ka bërë me dije presidentit serb, Aleksandër Vuçiq se i kanë vrarë 13 mijë e 500 civil, transmeton Indeksonline. “Nuk dua të mohojmë të kaluarën, dihet kush është agresori. Nuk […]

Thaçi turpëron Vuçiqin në OKB: Keni vrarë 13 mijë e 500 kosovar, gra, fëmijë, pleq. Dhunuat 20 mijë femra! Foto: Ilustrim

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi i ka përmendur me shifra të gjitha viktimat e luftës së fundit në Kosovë, të kryera nga Serbia.

Ai ia ka bërë me dije presidentit serb, Aleksandër Vuçiq se i kanë vrarë 13 mijë e 500 civil, transmeton Indeksonline.

“Nuk dua të mohojmë të kaluarën, dihet kush është agresori. Nuk ka dhe nuk do të ndodhë rishkrim i historisë, lufta ka ndodhur në shekullin 20. Prandaj dua të shkojmë pa drama, por të pranojmë realitetin. Por, meqë u përmden gjëra jo të qëndrushme atëherë detyrohem të përmendi disa fakte para jush”, ka theksuar Thaçi.

“Shteti i Serbisë në konfliktin e Kosovës ka vrarë mbi 13 mijë civilë shqiptarë. Aparati shtetëror i tyre, formacionet e tyre ushtara-kepolicore kanë dhunuar mbi 20 mijë femra shqiptare. Për 13.500 civilë të vrearë asnjë i akuzuar, e lërë me i dënuar. 40% e të infrastrukturës në Kosovë e shkatërruar, i  akuzuar Sllobodan Millosheviqi por i padënuar.”, shtoi ai.