“Të respektohet privatësia e pacientëve me COVID-19”

Ardhja e Covid19 në Kosovë ka bërë që të kemi shkelje të të drejtave të njeriut.

Besim Kodra kryetar i Shoqatës për të Drejtat e Pacientëve në Kosovë, tha se duhet të respektohet e drejta e privatësisë për pacientët kosovarë të cilët janë infektuar me Covid19.

“Duhet ë respektohet privatësia e pacientëve me Covid19, në fillim nuk kemi pasur përvojë dhe ka padur zbulim të identitetit të tyre pra në përgjithësi ka pasur abuzime me privatësi”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Silas tij pacienti ka të drejtë nëse don me zbulu identitetin e vet.

RAPORTO