Sot seanca e parë për “Veteranët e rrejshëm”

28.01.2019

Siç dihet, në Republikën e Kosovës janë fryrë shumë listat e veteranëve duke gënjyer se kanë qenë ushtarë në luftën e fundit në Kosovë në vitet 1998-1999, sot mbahet seanca në Gjykatën Themelore të Prishtinës në ora 10:00 në lidhje me fryrjen e listave për “veteranët e rrejshëm”. Në Gjykatën Themelore të Prishtinës, në seancë […]

Sot seanca e parë për “Veteranët e rrejshëm” Foto: Ilustrim

Siç dihet, në Republikën e Kosovës janë fryrë shumë listat e veteranëve duke gënjyer se kanë qenë ushtarë në luftën e fundit në Kosovë në vitet 1998-1999, sot mbahet seanca në Gjykatën Themelore të Prishtinës në ora 10:00 në lidhje me fryrjen e listave për “veteranët e rrejshëm”.

Në Gjykatën Themelore të Prishtinës, në seancë në lidhje me fryrjen e listave “veteranët e rrejshëm”, do të diskutohet rreth propozimit të Prokurorisë Speciale të Kosovë, që ti ndalojnë pensionet e veteranëve t1% rrejshëm, për masë të përkohshme.

Për këtë aktakuzë, 12 persona janë të akuzuar, për fryrjen e listave të veteranëve e njohur për opinionin si “Veteranët e rrejshëm”, dhe siç është bërë e ditur është vepra penale “keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

Duke i shikuar provat e siguruara nga Porkuroria Speciale, për “veteranët e rrejshëm” të UÇK-së, pagesat e pensioneve të kundërligjshme, buxheti i Kosovës është dëmtuar rreth 68 milionë e 153 mijë e 533 euro.