Sllovenia drejt lehtësimit të masave, të hënën hap shkollat

Sllovenia drejt lehtësimit të masave, të hënën hap shkollat
Herolind Bytyçi

10.04.2021 / Lajme

Përmes një konference për shtyp mbi situatën aktuale në lidhje me COVID-19 të mbajtur të premtën nga zyrtarë të qeverisë sllovene është bërë e ditur se që nga dita e hënë, 12 prill do të filloj lehtësimi i masave.

Që nga e hëna, nxënësit e shkollave fillore dhe atyre të mesme vazhdojnë mësimin në shkolla.

Organizimi dhe zbatimi i mësimeve në kopshte, shkolla fillore dhe të mesme javën e ardhshme do të zhvillohet në të njëjtën mënyrë si para mbylljes. Kjo do të thotë që të gjithë nxënësit do të kthehen në shkollat ​​fillore, ndërsa studentët e shkollave të mesme do të kthehen në përputhje me modelin C, që do të thotë javë alternative të frekuentimit të shkollës dhe të mësuarit në distancë nga shtëpia, shkruan SuharekaOnline.

Konviktet e shkollave do të hapen të Dielën, kur urdhëresa e miratuar sot hyn në fuqi. Përdorimi i maskave mbrojtëse është i detyrueshëm për nxënësit e klasave 6 deri 9, personeli dhe studentët e shkollës së mesme, ndërsa nxënësit e klasave 1 deri 5 duhet të mbajnë maska ​​në vendet e përbashkëta dhe kur lëvizin nëpër shkollë.

Vaksina AstraZeneca është e sigurt dhe efektive

Sipas raportit EMA mbi efektet anësore të rënda pas vaksinimit me vaksinën AstraZeneca nuk është mjaft i detajuar. Kështu, Agjencia në mënyrë indirekte transferoi përgjegjësinë për përdorimin e vaksinës AstraZeneca nga grupmoshat tek agjensitë kombëtare të ilaçeve të cilat me gjasë do të marrin vendime të ndryshme në lidhje me përdorimin e vaksinës. Raporti i Agjencisë thotë se një rast i mpiksjes së gjakut ndodh një në 300,000 vaksina dhe 1.4 fatalitete ndodhin në një milion vaksina.

Para se të regjistrohej kjo vaksinë, efektiviteti më i mirë tek njerëzit nën moshën 60 vjeç ishte treguar në studimet klinike, prandaj vaksinimi u rekomandua së pari për ta. Gjatë vaksinimit, u zbulua se efektiviteti

RAPORTO