Serbia “me dëshmitë e 8 luftëtarëve të UÇK-së për shitje organesh në Kosovë”

06.12.2018

“Kemi raportin e specifikuar si material sekret, nuk është për opinion, informata është lëndë e diskrecionit gazetar. Ky raport është i vitit 2003. Fjala është për vizitë n e shefit të seksionit për hetime të Tribunalit të Hagës, Patrick Lopez Terez dhe takimit ë tij me drejtorin e seksionit për drejtësi të UNIMK-ut”, ka thënë […]

Serbia “me dëshmitë e 8 luftëtarëve të UÇK-së për shitje organesh në Kosovë” Foto: Ilustrim

“Kemi raportin e specifikuar si material sekret, nuk është për opinion, informata është lëndë e diskrecionit gazetar. Ky raport është i vitit 2003. Fjala është për vizitë n e shefit të seksionit për hetime të Tribunalit të Hagës, Patrick Lopez Terez dhe takimit ë tij me drejtorin e seksionit për drejtësi të UNIMK-ut”, ka thënë për rts Milovan Drecun.

Sipas tij, në raport janë përfshirë dëshmitë e tetë shqiptarëve, pjesëtarë të UÇK-së.

“Ky raport bazohet në dëshmitë e tetë dëshmitarëve, me të gjithë shqiptarë nga Kosova dhe Mali i Zi që kanë qenë në UÇK. Katër dëshmitarë kanë marrë pjesë drejtpërdrejt në dërgimin e së paku 90 serbëve e të tjerëve në burgjet në Shqipërisë qendrore e veriore . Tre nga ata i kanë dërguar të arrestuarit në shtëpinë – klinikë në jug të Burrelit. Dy nga dëshmitarët pohojnë se kanë marrë pjesë në transportimin e pjesëve të trupit dhe të organeve në aeroportin ‘Rinas’ afër Tiranës” , ka thënë Drecun.

“Sipas njohurive tona, të gjitha transportet dhe procedurat kirurgjik janë bërë në dijeni e pjesëmarrje të oficerëve mesëm e të lartë të UÇK-së si dhe të mjekëve të Kosovës e të huaj. Këtë operacion i kanë përkrahur njerëzit nga policia sekret shqiptare që në atë kohë ishte nën kontrollin e Sali Berishës”, shkruan në këtë raport që e lexoi Drecuni, , transmeton Botasot.