Serbët na ‘qojnë’ në zgjedhje të jashtëzakonshme

27.11.2018

Mirëpo, sipas Ligjit për Zgjedhjet në Kosovë, në këto komuna nëse ndodh se shkarkohet apo dorëhiqet kryetari do të shkohet në zgjedhje të jashtëzakonshme e kryetari i ri do të zgjidhet brenda 40 ditëve. Kryetarja e Komisionit Zgjedhor, Valdete Daka, ka thënë për Express se proceduralisht shkohet në këtë mënyrë, edhe pse deri më tani […]

Serbët na ‘qojnë’ në zgjedhje të jashtëzakonshme Foto: Ilustrim

Mirëpo, sipas Ligjit për Zgjedhjet në Kosovë, në këto komuna nëse ndodh se shkarkohet apo dorëhiqet kryetari do të shkohet në zgjedhje të jashtëzakonshme e kryetari i ri do të zgjidhet brenda 40 ditëve.

Kryetarja e Komisionit Zgjedhor, Valdete Daka, ka thënë për Express se proceduralisht shkohet në këtë mënyrë, edhe pse deri më tani nuk është lajmëruar për këtë veprim të këtyre kryetarëve me shkresë zyrtare që të vazhdohet me hapat e ardhshëm.

Por, sipas rezolutës së serbëve, edhe nëse komuna mbetet pa udhëheqës dhe shpallen zgjedhjet, ata do t’i bojkotojnë dhe nuk do të zgjidhen nga institucionet kosovare.

Kështu do të krijohet një bllokadë në katër komuna.