Serbët humbën rreth 35 milionë euro nga taksa 100%

20.12.2018

Në datën 21 Nëntor të vitit 2018, kur Qeveria e Kosovës mori vendim që taksa e produkteve nga shteti i Serbisë të bëhet në 100%, sipas disa statistikave shteti serb humbi rreth 35 milionë euro. Shkaku i humbjes së 35 milionë euro, është vënia e taksës ndaj serbisë në 100%, këtë njoftim e bëri të […]

Serbët humbën rreth 35 milionë euro nga taksa 100% Foto: Ilustrim

Në datën 21 Nëntor të vitit 2018, kur Qeveria e Kosovës mori vendim që taksa e produkteve nga shteti i Serbisë të bëhet në 100%, sipas disa statistikave shteti serb humbi rreth 35 milionë euro.

Shkaku i humbjes së 35 milionë euro, është vënia e taksës ndaj serbisë në 100%, këtë njoftim e bëri të ditur Rasim Ljaliç në një emision për RTS-në i cili është Ministër i Tregtisë dhe Turizmit.

Rasim Ljaliç thotë se nga dita kur Kosova ia vuri taksën Serbisë në 100%, Serbët humbën rreth 35 milionë euro, transmeton Indeksonline.

Ministri i Tregtisë dhe Turizmit tha: “Që nga 21 nëntori e deri me sot, humbja nga mallrat është 34.6 milionë euro. Kjo është sasi e dëmit të drejtpërdrejtë, derisa dëmi indirekt shumë më i lartë”.

Për shkak të vënies së taksës 100% ndaj Serbisë, në veri të Kosovës ka filluar të zhvillohet kontrabanda, sepse serbët kanë nevojë për ushqimet bazë.

Ljaliç shtoi se ne duhet t’i sigurojmë gjërat bazë për qytetarët si: ilaçet, ushqimet, nëse ne i sigurojmë këto gjëra bazë nuk mund të rrezikohen qytetarët serb.