Rriten rastet me COVID-19 në Gjermani, disa prej tyre kanë shkuar nga Kosova

Rriten rastet me COVID-19 në Gjermani, disa prej tyre kanë shkuar nga Kosova

Më shumë se 40% e njerëzve që kohët e fundit testuan pozitivisht për koronavirusin në Gjermani ishin të ngjarë të infektoheshin jashtë vendit, treguan të dhënat nga agjensia e sëmundjes infektive të vendit, Instituti Robert Koch (RKI), treguan të martën mbrëma.

Sipas shifrave të fundit, përqindja e çështjeve të reja me lidhje me udhëtimet ndërkombëtare është rritur në mënyrë dramatike qëkur kufijtë filluan të rihapen dhe tani ulet në 42%. 

Shumë nga këto raste vijnë nga Kosovën, Kroacinë, Turqinë, Bosnje-Hercegovinën dhe Bullgarinë, sipas RKI.

RKI gjithashtu theksoi se njerëzit që kanë qenë jashtë vendit do të testohen më shpesh se pjesa tjetër e popullsisë.

Kryetari i komunës së Mynihut Dieter Reiter tha se nëse numri i infeksioneve të konfirmuara për 100,000 banorë rritet mbi 35 për një periudhë shtatë ditore, autoritetet do të ndalojnë shitjen e alkoolit pas orës 21:00 – dhe pas orës 11 pasdite, konsumi i alkoolit në publik do të ndalohet.

Gjermania raportoi 1.576 infeksione të reja Covid-19, sipas RKI, duke e çuar totalin në 236,429 raste dhe 9,280 vdekje.

RAPORTO