Qeveria vendosi taksë 100% edhe brendeve ndërkombëtare që prodhohen në Serbi

28.12.2018

Para 1 muaji, Qeveria e Kosovës mori vendim që prodhimeve të Serbisë dhe Bosnje e Hercegovina ti vendoset taksë 100, por jo edhe brendeve ndërkombëtare që prodhohen në Serbi si shembull: Coca Cola. Por, sot Qeveria e Kosovës mori vendim për ndryshimin e vendimit të taksës 100% ndaj produketeve të shtetit Serb dhe Bosnje e […]

Qeveria vendosi taksë 100% edhe brendeve ndërkombëtare që prodhohen në Serbi Foto: Ilustrim

Para 1 muaji, Qeveria e Kosovës mori vendim që prodhimeve të Serbisë dhe Bosnje e Hercegovina ti vendoset taksë 100, por jo edhe brendeve ndërkombëtare që prodhohen në Serbi si shembull: Coca Cola.

Por, sot Qeveria e Kosovës mori vendim për ndryshimin e vendimit të taksës 100% ndaj produketeve të shtetit Serb dhe Bosnje e Hercegovina, por ato brende ndërkombëtare që prodhohen në Serbi nuk kanë pasur taksë 100%, prandaj që nga sot edhe brendet të cilat janë ndërkombëtare por që prodhohen edhe në Serbi e Bosnje kanë taksë 100%.

Pra në këto prodhime ndërkombëtare që prodhohen edhe në Serbi, i cili është më kryesori është pija jo alkoolike Coca Cola, megjithatë Shala tha se edhe pas marrjes së vendimit para 1 muaji për taksën 100%, duke u bazuar me propozimin e tij edhe lista e 9 brendeve ndërkombëtare të cilta kanë hyrë nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina në Kosovë janë eliminuar.

Shala tha se ky vendim erdhi pas kërkesave të shumta për inkuadrim në këtë list, prandaj nga analizimi i ankesave, futja eventuale e tyre në listën që përjashtohet nga taksa, atëherë do të humbte edhe kuptimin e taksës.

Shala theksoi se “Për me tepër, duke dëshiruar që ketë një tretman të barabartë për të gjithë këto kompani, të cilat fatkeqësisht vijnë nga vendet aleate dhe mike të Kosovës, dhe duke dëshiruar që të kemi një tretman të barabartë për të gjithë, i rekomandova Qeverisë së Republikës së Kosovës për të anuluar apo hequr pikën 2 të vendimit nr. 01/76 të datës 21 Nëntor 2018, dhe aneksin e vendimit të cilin përmban listën e atyre brendeve”.

Prodhimet ndërkombëtare që prodhohen në Serbi janë: