Qeveria miraton ndarjen e mjeteve financiare për delegatët e legjislaturës së vitit 1990

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica në mbledhjen e sotme të Qeverisë, ka paraqitur propozimin për miratimin e vendimit për kompensimin financiar për delegatët e legjislaturës së vitit 1990.

Në arsyetimin e tij, ministri Reçica tha se janë këta delegatë të cilët kanë marrë pjesë në mbledhjen e Kuvendit të Kosovës më 2 korrik dhe 7 shtator dhe kanë vazhduar mbajtjen e mbledhjeve deri më 24 maj 1992.

“Nga ky vendim 105 deputetë do të përfitojnë proporcionalisht shumën prej 2.733 euro. Për ata deputetë që nuk janë në jetë, kompensimin e plotë financiar të njëhershëm, do e gëzojnë bashkëshortja/e veja e deputetit, apo fëmija deri në moshën 18 vjeçare, ndërsa nëse janë në studime deri në moshën 26 vjeçare.

Me këtë vendim të sotëm, Qeveria e Kosovës, përmbushi edhe një obligim ndaj atyre që në kohë të vështira patën guximin intelektual e kombëtar që të jenë krah me popullin duke shpallur Kosovën Republikë dhe duke nxjerrur Kushtetutën e Kaçanikut, akte këto të cilat i paraprinë zhvillimeve të mëdha në vitet e mëpasme në vendin tonë”, thuhet në njoftim.

© SuharekaOnline. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.