Qëndrimi në shtëpi ka rritur rastet e dhunës në familje

Në Kosovë ka filluar fushata `Nëse je viktimë e dhunës në familje, mos hesht, raportoje atë`.

Albulena Haxhiu, ministre në detyrë e Drejtësisë, tha legjislacioni në fuqi e penalizon dhunën në familje dhe për të gjithë ata që do të përdorin dhunë do të denohen.

Kurse Vlora Nushi, drejtoreshë e UN Women, tha se ka rritje të dhunës në familje  gjatë izolimit, e cila u rrit për 30%.

Ajo bëri me dije rastet e dhunës në familje më shumë janë të raportuara më shumë në zonat urbane. “No zonat rurale nuk kanë mundësi të raportojnë, ne do të japim ndihmë në këtë drejtim,”, tha ajo sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

RAPORTO