Profesionet që i kërkon Gjermania për puntorë

31.12.2018

Shteti Gjerman para ca muajve theksoi se ka nevojë për puntorë por tani paralajmron se jo mjekë por profesione të tjera, dhe po detyrohet që të kërkoj puntorë nga shtetet tjera ndër ta është edhe shteti i Kosovës, qytetet të cilat kanë nevojë më shumë për puntorë janë Mynihu, Hamburgu dhe Berlini. Në këto qytete […]

Profesionet që i kërkon Gjermania për puntorë Foto: Ilustrim

Shteti Gjerman para ca muajve theksoi se ka nevojë për puntorë por tani paralajmron se jo mjekë por profesione të tjera, dhe po detyrohet që të kërkoj puntorë nga shtetet tjera ndër ta është edhe shteti i Kosovës, qytetet të cilat kanë nevojë më shumë për puntorë janë Mynihu, Hamburgu dhe Berlini.

Në këto qytete pagat fillojna nga 1800 euro, përveq mjekëve Gjermania kërkon edhe profesione tjera për të cilat ka nevojë për puntorë, profesionet janë: Shoferë të kamionëve, dhe Automekanikë, këto 2 profesione në shtetin gjerman ora paguhet duke filluar nga 14 euro.

Po ashtu, Gjermania kërkon edhe profesione të tjera sepse sektori i farmaceutikës ka nevojë për puntorë, pra të ardhurat vjetore për këto profesione të lartë cekura arrijnë shifrën deri në rreth 70 mijë euro.