Pritjet e mërgimtarëve për të dalë nga Kosova deri në 90 minuta

Mërgimtarët të cilët kanë kaluar festat e fundvitit në vendlindje janë duke u kthyer nëpër vendet ku jetojnë dhe veprojnë.

Edhe gjatë ditës së sotme është duke u raportuar për kolona nëpër pikatë kufitare.

Në bazë të Qendrës Kombëtare për Menaxhimin Kufitare bëhet e ditur se vetëm gjatë ditës së sotme ka fluks të madh të mërgimtarëve të cilët po kthehen në vendet nga kanë ardhur.

Cilin subjekt politik do ta votoni në zgjedhjet e parakohshme të 14 shkurtit 2021?

Në pikën kuftare në Merdare ka fluks më të madh të mërgimtarëve ku kolonat janë të gjata deri në 400 metra, fluks i madh është edhe në pikën kufitare tek Dheu i Bardhë ku kolonat janë deri në 100 metra.

Pikat e Kalimit KufitarHyrje (min)Dalje (min)Kolona (metra) 
Hyrje
Kolona (metra) 
Dalje
Glloboqicë03-0503-050000
Qafë e Prushit03-0503-050000
Qafë e Morinës03-0503-050000
Kullë03-0503-0500COVID19 test required 
Bërnjak03-0503-050000
Vërmicë03-0503-050000
Hani i Elezit03-0503-050000
Jarinje03-0503-050000
Mutivodë03-0503-050000
Muçibabë03-0503-050000
Dheu i Bardhë03-0525-3000100
Merdarë03-059000400
RAPORTO