Policia me plan operativ lidhur me aksidentet, pjesë e planit edhe vëzhgimi përmes dron-ëve

Policia me plan operativ lidhur me aksidentet, pjesë e planit edhe vëzhgimi përmes dron-ëve
Çlirim Gashi

10.06.2021 / Lajme

Lidhur me aksidentet në trafikun rrugor e në veçanti atyre me fatalitet, Policia e Kosovë ka hartuar URDHËRIN OPERATIV “Siguria në Trafikun Rrugor 2021”, duke planifikuar detyra dhe angazhime shtesë, me qëllime preventive të aksidenteve në trafikun rrugor.

Pjesë e këtij plani është edhe përdorimi i dron-ëve ku do të vëzhgohet hapësira ajrore përmes dron-ëve, në mënyrë që të ndikohet direkt në preventivën e aksidenteve të trafikut rrugor, duke identifikuar kundërvajtësit të cilët gjatë ngasjes së automjeteve, bien ndesh me ligjin dhe rregullat e trafikut rrugor.

Ndërmarrja e masave të nevojshme policore ndaj të gjithë atyre që bien ndesh me ligjin për sigurinë në trafikun rrugor, duke pas “ZERO” tolerancë ndaj të gjithë shkelësve të Ligjit.

LEXO EDHE:  Policia nuk fal, për 5 ditë mbi 8.800 gjoba të shqiptuara

Në vijim keni një sekuencë të xhirimeve të njësitit patrullues duke operuar me dron në rrugën magjistrale Prishtinë-Podujevë.

RAPORTO